Juridisk direktør Olav Nyhus i NRK. Foto: Ole Kaaland, NRK.

NRK: Håper på enighet med NRKJ

Det er ledelsens fokus etter bruddet i årets lønns- og tarifforhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi kom ikke til enighet lokalt, så nå går forhandlingene til mekling. Da møtes vi igjen og håper på enighet, sier juridisk direktør Olav Nyhus i NRK.

NJ brøt fredag kveld lønnsforhandlingene for sine medlemmer i NRK, åtte timer etter at den ordinære fristen for forhandlingene gikk ut klokka 15. Etter bruddet skal partene gjennom et formelt forhandlingsmøte hos arbeidsgiverforeningen Spekter. Deretter går oppgjøret til Riksmekleren, der meklingen tidligst kan starte om to uker.

Medlemmene i NRKJ krevde opprinnelig et generelt lønnstillegg på 14.000 kroner. NRK tilbød medlemmene 11.200 kroner.

– Jeg vil ikke gå spesifikt inn på forhandlingene før vi har kommet til en enighet. Det er der fokuset ligger nå, å bli enige, sier Nyhus.

Fare for streik

– Vi ville gjerne komme til enighet, men det lyktes altså ikke. Medlemmene i NRKJ er veldig misfornøyde. Det blir nå opp til meklingen om det blir streik eller ikke. Men vi er villige til å gå så langt som nødvendig for å nå våre mål, sa leder Richard Aune i NRKs journalistlag til Journalisten.no etter bruddet seint fredag kveld.

Les alle kravene NRK-journalistene la fram her.

Av lønnsstatistikken som ble lagt fram torsdag går det fram at NRK ligger på 37. plass, bak en rekke lokale og regionale mediehus. I 2006 gikk NRKJ til streik da de lå på 39. plass på lønnsstatistikken.

Aune understreker at den største grunnen til at NRKJ ikke ble enig med NRK handlet om at det totalt sett lå for lite i potten.

Powered by Labrador CMS