Flere store danske aviser kutter i antall ansatte. Det gjelder både Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten.

Nedbemanning

Oppsigelser i flere store danske aviser – journalister legger ned arbeidet i protest

Flere store danske aviser kutter i antall ansatte. Det gjelder både Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ekstra Bladets redaksjon la ned arbeidet onsdag etter at avisens ledelse luftet sine planer om å fjerne 15 stillinger.

Byrået Wunderkind skal overta det meste av arbeidet med redigering av Ekstra Bladets avis. Det er samme byrå som står for arbeidet med avisen på Berlingske, Børsen og B.T.

– Vi ser på at papiravisen blir vesentlig dyrere å produsere neste år. Vi ser også prisøkninger innen trykking og distribusjon. I tillegg har inflasjonskrisen gjort at abonnementssalget har falt, og lønnsomheten vår blir dårligere. Det er et godstog som treffer her, og det må vi ta hensyn til, sier Ekstra Bladets sjefredaktør Knud Brix til Mediawatch.

I Politiken og Jyllands-Posten fører fallende omsetning og økende kostnader blant annet til at papirutgaven må si opp til sammen 25 heltidsansatte.

Også i Politiken la de ansatte ned arbeidet onsdag. Ifølge danske Journalisten har de sluttet å jobbe fram til torsdag morgen, da det skal holdes nytt forhandlingsmøte med avisens ledelse. De ansatte vil da ta stilling til om de skal fortsette protestaksjonen.

Administrerende direktør Stig Ørskov i JP/Politikens Hus sa i forrige uke til Mediawatch at flere av konsernets selskaper er utfordret i en tid med fallende forbrukertillit og økende kostnader.

Powered by Labrador CMS