Amund Djuve i Dagens Næringsliv. Foto: Birgit Dannenberg

Kan bli årets Oslo-redaktør

Amund Djuve blant de nominerte.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kårer Oslo redaktørforening Årets redaktør og Årets meningsbærer under sitt årsmøte. I fjor var det Anlov P. Mathiesen i gatemagasinet =Oslo som vant første kategori, og VGs Hanne Skartveit som vant sistnevnte.

Entusiasme

I år er det Amund Djuve i Dagens Næringsliv, Cecilie Louise Berg i Maison mat og vin og Nina Kristiansen i forskning.no som er nominerte til Årets redaktør.

Juryen begrunner nominasjonene med henholdsvis fortsatt oppgang på papir og produktutvikling, entusiasme, og suksess med å gjøre vitenskapsstoff til nyhetssaker.

Meningsbærer

I klassen Årets meningsbærer er Dagens Næringsliv også nominert med Kjetil B. Alstadheim. Han konkurrerer mot Dagbladets John Olav Egeland og Aftenpostens Harald Stanghelle.

Om de tre skriver juryen at Alstadheim er en av Norges mest særpregede penner, at Egeland er et nødvendig korrektiv i samfunnsdebatten og at Stanghelle har vært en viktig meningsbærer for redaktørinstituttet.

Juryen består av Hans-Christian Vadseth i First House,  Kristin Ma Berg i Schibsted Forlag, TV 2s Silje Hovland, Aftenpostens Ole Erik Almlid og Martin Riber Sparre fra Oslo Journalistklubb.

Powered by Labrador CMS