Pål Bjerketvedt er på shopping. Foto: Birgit Dannenberg.

NTB kjøper Scanpix

Er i sluttforhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB kjøper Schibsted ut av Scanpix. Sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB forteller at partene er i ferd med å avslutte forhandlingene. Ennå foreligger ikke en kontrakt om kjøpet, og styrebehandling gjenstår.

Etter at Schibsted begynte å selge ut virksomheter som de ikke anser som kjernevirksomhet, har det vært spekulert om andelen på 50,1 prosent av Scanpix var for salg. Bjerketvedt forklarer at han lenge har ønsket et sterkere engasjement i Scanpix. Det har vært en dialog mellom partene om en overtakelse en stund, men Bjerketved sier selve forhandlingsfasen kun har vart en kort tid.

Lån

I august i fjor ble det kjent at NTB sammen med det svenske nyhetsbyrået TT kjøpte medieovervåkingsselskapet Retriever fra Schibsted.

Bjerketvedt forklarer at kjøpet av aksjeposten i Scanpix vil bli finansiert gjennom en kombinasjon av egenkapital og lån.

NTB har eid 49,9 prosent av Scanpix siden Scan-Foto og NTB Foto ble slått sammen for 11 år siden.

Dersom NTB-styret godkjenner kjøpet i neste uke, innebærer det at Schibsted vil gå fra å være en direkte eier, til å bli indirekte eier gjennom Media Norges og VGs aksjeposter i NTB. Schibsted er i dag representert i NTB-styret med Knut Falchenberg og Media Norges Tom Hetland.

Eget selskap

Sjefredaktøren understreker at kjøpet ikke vil bidra til store endringer til hverdagen for de ansatte i Scanpix.

– Scanpix skal bestå som et selvstendig selskap og skal beholde navnet de har bygd opp. Det er ikke snakk om en sammenslåing. Vi får med dette et mye bedre grunnlag for økt kompetanse og samarbeid om utvikling innen for eksempel teknologi, marked og salg.

Powered by Labrador CMS