– Jeg har utallige ganger blitt imponert av den gode journalistikken DN driver fram, sier Peder Ottosen.
– Jeg har utallige ganger blitt imponert av den gode journalistikken DN driver fram, sier Peder Ottosen.

MEDIEFOLK:

Peder Ottosen er ansatt som redaksjonssjef i DN

Henter ny sjef fra NRK.

Publisert Sist oppdatert

Peder Ottosen (38) er ansatt som redaksjonssjef for nyhetsavdelingen i Dagens Næringsliv, skriver DN i en pressemelding.

Ottosen kommer fra stillingen som redaksjonsleder for økonomi- og politikkredaksjonen i NRK nyheter, der han har jobbet siden 2019. 

– Jeg er veldig glad for at vi får en så dyktig, erfaren og journalistisk sterk leder som Peder til denne viktige rollen. Peder er en lyttende og tydelig leder som jobber systematisk, målrettet og strategisk. Han er ekspert på å spille folk rundt seg gode, sier nyhetsredaktør Marianne Johansen i pressemeldingen.

Før han ble redaksjonsleder, var Ottosen nettvaktsjef i NRK nyheter. Han har også jobbet i Dagbladet, både som kulturjournalist, politisk reporter og redaksjonssjef for Dagbladet TV fra 2013 til 2015, skriver DN. 

– Dette er en utrolig spennende jobb, fordi jeg både får være tett på DNs knallgode journalistikk, og også bidra mer strategisk for å styrke DNs posisjon som den største og viktigste næringslivsavisen i Norge, sier Ottosen. 

Som redaksjonssjef i DN vil Ottosen få et overordnet lederansvar i nyhetsavdelingen. Han vil også jobbe med strategi-, mål- og innsiktsarbeid, kompetanseheving og rekruttering. 

– Jeg har utallige ganger blitt imponert av den gode journalistikken DN driver fram, senest med sakene om hvordan ektemennene til Solberg og Widvey jobbet i kulissene, og serien om arvingene i Norge. Jeg gleder meg skikkelig til å bli kjent med folka bak, sier Ottosen.  

Ottosen har journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda, og har en mastergrad i freds- og konfliktstudier ved Universitetet i Oslo. 

Ottosen fikk Skup-diplom for et arbeid han gjorde sammen med medstudenter i Volda i 2009. I 2013 fikk han og kollega Anders Fjellberg i Dagbladet Skup-diplom for Nerdrum-saken. 

Ottosen starter i DN i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS