Ansvarlig redaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland i Høyesterett i 2014. Arkivfoto: Kathrine Geard
Ansvarlig redaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland i Høyesterett i 2014. Arkivfoto: Kathrine Geard

Nordlandssykehuset trekker PFU-klagen mot Avisa Nordland

Avisa Nordland ble klaget inn til PFU for dekningen av celleprøvesaken. Nå har partene blitt enige om å løse saken mellom seg. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I juni ble det kjent at Nordlandssykehuset klaget Avisa Nordland inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Men nå bekrefter partene at saken er «løst i minnelighet», og dermed ikke vil bli behandlet i PFU. 
 

Tidligere i juli publiserte Avisa Nordland (AN) en beklagelse overfor lesere og ansatte ved Nordlandssykehuset (NLSH). De vedgår at reportasjeserien, som fortalte historiene til flere kvinner som har utviklet livmorhalskreft til tross for at de har fulgt myndighetenes anbefalinger om jevnlige celleprøver, etterlater feil inntrykk.


I ANs beklagelse presiseres det blant annet at metoden for cellescreening som brukes i Norge i dag er så lite sensitiv, at den kun fanger opp celleforandringene i halvparten av tilfellene. Det gjelder for alle sykehus, ikke bare Nordlandssykehuset, slik artiklene kunne gi inntrykk av. 

Avisa Nordland beklager også at de ikke ga større plass i artiklene til begrunnelsen for at Statens helsetilsyn valgte å henlegge granskningssaken.

Til egen avis sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen at han er fornøyd med at partene er kommet til enighet.

– Dette har vært en stor og krevende sak for sykehuset, pasientene og for oss i Avisa Nordland. Vi har gjort en viktig og god jobb, men dessverre også begått feil. Og når vi har gjort feil ønsker vi å rette dette opp på en skikkelig måte. Det gjør vi gjennom de presiseringer og beklagelsen vi publiserer i dag, sier han til Avisa Nordland.

Powered by Labrador CMS