Serial med ny sesong om to uker

Skal følge én rettssal uke for uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den populære amerikanske podkasten Serial kommer med en ny sesong 20. september. Det annonserer de onsdag på sin nettside og i sosiale medier.

De skal denne sesongen ta med lytterne til Cleveland i delstaten Ohio, og at de skal «tilbake til rettssalen».

Sarah Koenig i Serial. Foto: Kenneth C. Zirkel CC BY-SA 4.0
Sarah Koenig i Serial. Foto: Kenneth C. Zirkel CC BY-SA 4.0

I en trailer Serial har publisert på sine nettsider, får man et sniklytt av hva man kan forvente at Sarah Koenig og Serial skal gi til lytterne denne høsten.

Koenig forteller i traileren at de skal følge én rettssal uke for uke, fordi de vil gi et innblikk i det amerikanske rettssystemets «vanlige» saker.

Lytterne får dermed følge flere saker denne sesongen. Koenig sier at de valgte en rettssal i Cleveland fordi det var et av stedene de fikk lov til å gjøre opptak.

Serial springer ut fra det populære programmet This American Life. Grunnleggeren av programmet, Ira Glass, skriver på Twitter at han «elsker hvor ambisiøs» den kommende sesongen er.

Serial satte virkelig fyr på podkastinteressen internasjonalt og i Norge da første sesong kom ut i 2014.

Første sesong av «true crime»-podkasten handlet om en gammel drapssak, der det ble stilt spørsmål om han som var dømt for drapet, Adnan Syed, var uskyldig dømt.

Sesong tok for seg en helt annen type forbrytelse. Serial dykket ned i saken til soldaten Bowe Bergdahl, som var siktet for desertering i forbindelse med at han forlot militærbasen sin i Afghanistan. Bergdahl satt flere år i fangenskap hos Taliban før han ble løslatt og returnerte til USA.

Foto: By Kenneth C. Zirkel/CC BY-SCC BY-SA 4.0

Powered by Labrador CMS