Tre bulgarere ble i februar arrestert av anti-terroravdelingen til Metropolitan Police i London.

Pressekort og Discovery-klær: Mener spionmistenkte opptrådte som journalister 

Tre bulgarere anklages for å ha spionert for Russland. 

Publisert Sist oppdatert

Onsdag meldte BBC at tre bulgarere er arrestert i England mistenkt for å ha spionert for Russland.

Orlin Roussev, Bizer Dzhambazov og Katrin Ivanova mistenkes for å utgjøre spionringen og har sittet i varetekt siden de ble arrestert i februar. 

Journalist-dekke

Trekløveret er foreløpig siktet for å ha vært i besittelse av falske identitetsdokumenter som inkluderer pass og identifikasjonspapirer for Storbritannia, Bulgaria, Frankrike, Italia, Spania, Kroatia, Slovenia, Hellas og Tsjekkia. 

Bulgarerne var blant fem personer som ble arrestert i februar. Nå melder The Times at de tre angivelig skal ha drevet med overvåkning ved å utgi seg for å være amerikanske journalister.  

Ifølge avisen har Scotland Yard blant annet funnet falske pressekort og klær merket med selskapene Discovery og National Geographic. 

Leilighet ved militærbase

Ifølge The Times er det Orlin Roussev som skal ha forfalsket dokumentene, der målet har vært å overvåke mål i London, Tyskland og Montenegro. 

Britiske etterforskere skal angivelig ha funnet utstyr brukt til å produsere falske dokumenter på et rom Roussev disponerer på et overnattingssted.   

De tre bulgarerne kan også knyttes til en leilighet i Nordvest-London som befinner seg svært nær militærbasen RAF Northolt, ifølge The Telegraph. Basen brukes ofte av ministre, utenlandske ledere og medlemmer av kongefamilien, skriver avisen. 

Alle de tre bulgarerne skal i retten neste år. Powered by Labrador CMS