Harald Stanghelle er styreleder i Norsk Redaktørforening. Foto: Kathrine Geard
Harald Stanghelle er styreleder i Norsk Redaktørforening. Foto: Kathrine Geard

Redaktør=foreningen forsvarer valget av Anders Opdahl som PFU-medlem

– Vi kjenner hans vurderingsevne og stoler på den.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag gjorde styret i Norsk Presseforbund den formelle oppnevningen av Pressens Faglige Utvalg (PFU) for de neste to årene.

Les:

Anders Opdahl og Anne Weider Aasen inn i PFU

Sylo Taraku og Nina Fjeldheim innstilt til PFU

PFUs anseelse

I et innlegg på Journalistens debattnettsted Mediedebatt.no kritiserte nyhetsredaktør Lars Birger Persen i Ságat torsdag forslaget om å utnevne tidligere Nordlys- og Buzzit-redaktør Anders Opdahl til PFU.

«Buzzit var Nord-Norges største presseskandale inntil de tok til vettet og frasa seg å være underlagt Redaktørplakaten. Norsk Redaktørforening bør absolutt revurdere det valget man har gjort. Styret i Norsk Presseforbund bør tenke på PFUs anseelse, og velge en annen enn Anders Opdahl som fast medlem,» skrev Persen.

Anders Opdahl er nytt medlem i PFU.
Anders Opdahl er nytt medlem i PFU.

Stoler på Opdahls vurderingsevne

Styrelder Harald Stanghelle i Norsk Redaktørforening (NR) forsvarte valget av Opdahl som PFU-medlem under styremøtet i Norsk Presseforbund fredag.

– Vi må finne oss i at utnevningen av de ulike PFU-medlemmene blir debattert. Historien om Buzzit og Nordlys er noe upresist gjengitt et par plasser, men det er ikke det viktigste. Det er viktig fra NRs side å understreke at NR-styret selvfølgelig kjente til denne debatten og til feiltrinnene som ble gjort i Tromsø. Samtidig har vi foreslått tidligere Nordlys-redaktør og påtroppende regionredaktør i NRK i Nord-Norge, Anders Opdahl til PFU, sa Stanghelle.

Han mener at det i PFUs historie finnes eksempler på gode PFU-medlemmer fra folk som har blitt valgt etter å ha gjort redaksjonelle feilvurderinger.

– Dersom medlemmer i PFU ikke skal ha trådt feil i redaksjonelle vurderinger, ville det blitt tynt og kjedelig befolket i rekkene i PFU. Vi har jobbet sammen med Anders Opdahl i styret i NR, vi kjenner hans vurderingsevne og stoler på den og ser hvordan han har utøvd sin rolle. Han er nettopp også gitt tillit som regionredaktør i NRK. Dette er ikke et ubevisst valg på nederste hylle.

Powered by Labrador CMS