Mediepolitiske talsperson Masud Gharahkhani i Arbeiderpartiet. Foto: Glenn Slydal Johansen

Arbeiderpartiet vil øke pressestøtten

Går lenger enn KrF i sitt alternative statsbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har foreslått et kutt på 25,7 millioner i pressestøtten for neste år. 7 millioner «gis tilbake» som en innovasjonsstøtte til lokalaviser, slik at det samlede kuttet blir på 18,7 millioner kroner.

Onsdag ble det kjent at Venstre går inn for å reversere regjeringens kutt. Kristelig Folkeparti (KrF) vil øke pressestøtten med 5 millioner kroner.

Arbeiderpartiet går enda lenger. Partiet er ventet å presentere sitt alternative statsbudsjett først i midten av november, men allerede nå opplyser mediepolitisk talsperson Masud Gharahkhani at de først vil reversere regjeringens kutt, og så øke støtten med 6,3 millioner kroner.

– Det betyr at vi retter opp kuttet og kompenserer for pris- og lønnsvekst i tråd med kravet fra medieaktørene. Faktisk så gir vi mer enn kompensasjonen, skriver Gharahkhani i en e-post til Journalisten.

– Norske aviser er allerede i en ekstremt vanskelig situasjon med sviktende inntekter fra annonser og abonnenter. Det blir stadig færre journalister i redaksjonene. I en slik situasjon er det helt feil å kutte i pressestøtten, slik regjeringen foreslår. Vi må heller øke støtten, slik at avisene overlever og i tillegg lykkes med den digitale overgangen. Derfor vil Arbeiderpartiet bruke 32 millioner mer enn regjeringen på produksjonsstøtte.

Gharahkhani har tidligere sagt til Journalisten at han har som mål å få KrF med på Arbeiderpartiets mediepolitikk i Stortinget. Han håper å skape dette flertallet allerede nå under budsjettbehandlingen.

– Vår dør står helt åpen for Krf og Venstre i de videre forhandlingene om kulturbudsjettet. Vi er på lag i mediepolitikken, og kan sammen rette opp i Høyre og kulturministeren forslag.

Powered by Labrador CMS