Sunnmørsposten publiserer sladdet video fra hendelse på gata i Ålesund, der en mann døde etter å ha blitt pågrepet av politiet.
Sunnmørsposten publiserer sladdet video fra hendelse på gata i Ålesund, der en mann døde etter å ha blitt pågrepet av politiet.

Publiserer video fra omstridt politipågripelse i Ålesund

Både riktig og nødvendig, mener Sunnmørsposten-redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

– Hvert eneste menneskeliv er verdifullt. Når det oppstår tvil om hva som er årsaken til at en person mister livet etter basketak med politiet, skal ikke hendelsen dysses ned.

Det skriver ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, Hanna Relling Berg, i en kommentar onsdag.

Da en mann døde på gata i Ålesund i helga, beskrev avisa først at han hadde blitt lagt i bakken og pågrepet av politiet.

Men dette ble avvist fra politiets side, og førte til at avisa endret saken og beklaget. Senere har politiet snudd, slått fast at deres fremstilling var feil, og selv beklaget kommunikasjonen.

En video fra hendelsen, som først fikk spredning på sosiale medier, ble avgjørende for at Sunnmørsposten kunne utfordre politiets beskrivelse. Videoen, som tydelig viser at politifolk legger mannen i bakken og holder ham nede, ble publisert i sladdet form hos avisa, sammen med vitneskildringer av hendelsen. Redaktøren forsikrer om at det lå grundige vurderinger bak.

– Når politiet bidrar til å skape uklarhet om hva som har skjedd, blir det ekstra viktig å dokumentere hendelsen med video, skriver Relling Berg, og avslutter:

– Åpenhet er avgjørende for folks tillit til ulike institusjoner i samfunnet. Når fakta mangler, er det rykter og spekulasjoner som dominerer. Det bidrar til mistenkeliggjøring, og skaper både usikkerhet og utrygghet. I dette tilfellet var det både rett og nødvendig å publisere en sladda video for å dokumentere hendelsen.

Les hele kommentaren hos Sunnmørsposten.


Powered by Labrador CMS