Foto: http://www.flickr.com/photos/yisris/267871680/Radio Norge, P5, NRJ og Radio1 vil om ikke lenge være tilgjengelige på DAB digitalradio i Norge. 20100628Brukt på nett

Radio Norge bryter konsesjonskrav

Medietilsynet mener det er lite som minner om et hovedkontor i Fredrikstad. Nå vurderer radiostasjonen å flytte til Bergen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Radio Norge har hatt hele 80 prosent av de ansatte i redaksjonelle stillinger plassert i Oslo, som er en sterk indikator på at hovedkontoret reelt sett er i Oslo, skriver Medietilsynet på sine nettsider.

Flytter

Kravene i konsesjonene til de tre nasjonale kommersielle kringkasterne er at de skal ha hovedkontor utenfor Oslo fordi det skal kunne gi alternative vinklinger i nyhets- og aktualitetssendingene. Derfor holder TV 2 hus i Bergen, P4 i Lillehammer og Radio Norge i Fredrikstad. Eller Oslo om vi skal tro tilsynsmyndighetene.

Som sanksjon for brudd på konsesjonskravene gir Medietilsynet en advarsel.

Radio Norge på sin side vurderer å flytte fra plankebyen til Bergen.

– Det er ikke fattet noen beslutning ennå, men vi vurderer det, sier ansvarlig redaktør Bernhard Steen til Journalisten.

Lagt ned samiske nyheter

Han forteller at med kravene slik de er, kunne de like gjerne flyttet kontoret til Askim, men siden Radio 1 allerede har kontor i Bergen mener han det er et godt alternativ.

– En advarsel betyr at vi må ha orden på ting også i fremtiden. De kan kalle det er gult kort.

Fra nyttår begynner en ny konsesjonsperiode for Radio Norge og P4. Denne betyr en moderering av kravene til innhold rettet mot konsesjonshaver.

– Det er ufattelig mye enklere å leve etter den kommende konsesjonen enn den gamle. Kravene til innhold er mye lavere. Vi har allerede lagt ned våre samiske nyheter, sier Steen.

Powered by Labrador CMS