– Dette viser en regjering som går inn for mest mulig hemmelighold, sier Tron Strand etter å ha lest regjerings forslag til endringer av offentlighetsloven.
– Dette viser en regjering som går inn for mest mulig hemmelighold, sier Tron Strand etter å ha lest regjerings forslag til endringer av offentlighetsloven.

Offentlighetsloven

Reagerer på forslag til lovendring: – Jeg er fullstendig sjokkert

Lederen for Pressens offentlighetsutvalg ble tatt på senga.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 15.15 fredagen før påske sendte regjeringen sitt forslag til endringer i offentlighetsloven ut på høring. Tidspunktet får Tron Strand, leder for Pressens offentlighetsutvalg (PO), til å reagere.

– Jeg er fullstendig sjokkert og tatt på senga over at regjeringen velger å presentere et sånt lovforslag fredag ettermiddag før hele Norge tar ferie, fastslår Strand i en pressemelding.

Lovforslaget legger ifølge offentligshetsutvalget opp til fullstendig hemmelighold av interne saksdokumenter.

– Går dette gjennom kan forvaltningen holde tilbake ethvert spor av det de selv definerer som internt i sin saksbehandling. Forslaget har dramatiske konsekvenser for innsynsretten i Norge og bryter fullstendig med det regjeringen har frontet i regjeringsplattformen om at den er for åpenhet, sier Strand.

Han legger til:

– Dette viser en regjering som går inn for mest mulig hemmelighold. Det norske demokratiet har ingenting å tjene på at offentlige myndigheter skjuler seg bak lukkede dører når de skal arbeide med saker av betydning for landets innbyggere.

Fristen for å levere høringssvar er 5. juli.

Powered by Labrador CMS