SUJO-leder Per Christian Magnus, Sps Åslaug Sem-Jacobsen og LLA-generalsekretær Tomas Bruvik.
SUJO-leder Per Christian Magnus, Sps Åslaug Sem-Jacobsen og LLA-generalsekretær Tomas Bruvik.

Regjeringen gir millioner til SUJO

Finner plass i revidert nasjonalbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen gir 2,5 millioner kroner til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett, melder Senterpartiets stortingsgruppe.

Formålet er å styrke den undersøkende journalistikken i lokale- og regionale aviser i et år med lokal- og fylkestingsvalg.

– Å bygge opp om medienes tillit og viktige rolle i demokratiet vårt er en fanesak for regjeringen. Vi i Sp og Ap mener det er ekstra viktig i et år med lokalvalg, sier Senterpartiets mediepolitiske talsperson, Åslaug Sem-Jacobsen.

Hun viser til at SUJO har bidratt til graveprosjekter i regional- og lokalaviser som har resultert i en rekke avsløringer.

Bevilgningen blir godt tatt imot av SUJO og lokalavisene selv.

– Dette er en kraftig støtte og sterk motivasjon til landets lokalaviser om å styrke den kritiske dekningen i et viktig valgår. For oss i SUJO, og våre venner i LLA, er det en stor inspirasjon til å gire opp arbeidet med å gi journalister i mindre redaksjoner effektive verktøy for undersøkende journalistikk, sier Per Christian Magnus, leder for SUJO.

Strålende nytt, synes også Tomas Bruvik, generalsekretær for Landslaget for lokalaviser (LLA).

– Alt som kan gi kunnskap og læring vil gi bedre lokalaviser, og er med og sikrer et solid lokaldemokrati. Vi er utrolig glade for at regjeringa ser dette og viser det med kroner og øre, sier Bruvik i meldingen.

Powered by Labrador CMS