Fra Rogalands Avis' evaluering 10. oktober. Foto: skjermdump

Åpner loggen for leserne

Rogalands Avis forteller leserne hvordan redaksjonen vurderer egen avis. Blandet reaksjon blant journalistene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hver eneste dag publiserer Rogalands Avis en evaluering av dagens avis. Her kan leserne finne ut hvordan oppslagene vurderes, samt de enkelte sakene. Loggen skrives av sjefredaktør eller nyhetsredaktør etter det daglige evalueringsmøtet.

Tett til brystet

Debatten rundt åpenhet i mediene har rast siden i vår. I Stavanger Aftenblad har redaktørene blant annet et kontinuerlig nettmøte. For sjefredaktør Bjørn G. Sæbø var det viktig å gi leserne mer innsyn i hvordan produktet evalueres.

– Vi krever åpenhet fra alle andre mens vi selv ofte holder kortene tett til brystet. For å få vist bakgrunnen for den journalistiske prosessen, er det greit å legge ut evalueringen på nettet.

Sæbø forteller at det har vært delte meninger internt om loggene skulle ut på nettavisen.

– Tilbakemeldingene fra publikum har vært gode, og jeg har fått høre mye positivt fra redaktørkolleger. Journalistene har ikke vært like positive, mer bekymret. De har ikke vært enige om at det skal legges på nettet.

Når sjefen smeller

De ansatte i redaksjonen har påpekt at de ønsket en mer balansert evalueringslogg.

– Folk har vel reagert på tonen i evalueringen og hvordan den skrives. Folk følte det ble nedlatende til tider, sier leder i redaksjonsklubben Ingvild Ween.

I forrige uke ble det holdt møte om loggen hvor det ble ytret ønske om å ikke bare skrive om det negative, men også hente fram noe positivt for å få mer balanse.

– Nå trekkes det fram noe som er spesielt bra, og loggen har vært mer balansert. Det er ikke alltid hyggelig at alle kan lese sjefen som kjefter på deg for noe galt man har gjort. Og det er delte meninger i redaksjonen om rapporten, noen synes det er helt greit, mens andre synes det er vanskelig, sier klubblederen.

Powered by Labrador CMS