Nekter å oppgi antallet

Aller vil ikke fortelle hvor mange frilansere som har signert leveringsavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det råder forvirring rundt hvor mange frilansere som har skrevet under Aller Medias nye leveringsavtale. Administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media svarte tirsdag at 60 prosent av de hittil innkalte til møter har signert. Det reagerte Frilansjournalistenes leder Jørn Wad på, som mente andelen måtte være lavere.

Journalisten har forsøkt å få opplysninger om hvor mange det dreier seg om, men Hansen har hittil ikke ønsket å gi konkrete tall.

– God oversikt

Hansen har ikke vært å få i tale på grunn av møtevirksomhet, og spørsmål og svar har derfor blitt formidlet på e-post:

Vi har blitt kontaktet av frilansere som reagerer på at 60 prosent av dem som har blitt innkalt til møter skal ha signert. De er «ganske sikre» på at prosentandelen er lavere. Hva sier du til det?

– Tall jeg gikk ut med var korrekte – disse var basert på oversikter fra vår HR-avdeling/redaksjonene.

– Finnes det noen dokumentasjon?

– Vi har til enhver tid en svært god oversikt – men offentliggjør ikke detaljer.

Variasjoner

– Frilansere sier også at dere tidligere har hevdet overfor enkelte i kontraktsmøter at 90 prosent av de andre har signert. De stiller spørsmål ved hvorfor dere oppgir sprikende tall?

Tallene jeg gikk ut med tidligere i uken var samlet for alle redaksjonene i Aller Media og var korrekte. Det er variasjoner fra redaksjon til redaksjon på «ja-prosenten». Kun 22 prosent av de vi har hatt møter med, har meddelt at de ikke ønsker å skrive under på leveringsavtalen.

Vil ikke offentliggjøre

– Har du konkrete tall på hvor mange frilansere dere er i kontakt med, hvor mange som har fått avtalen presentert og hvor mange som har signert?

Ja – det har vi, og vi følger opp dette fra time til time.

På spørsmål om hvor mange dette er, svarer kommunikasjons- og utviklingsleder Kitty Stensrud på vegne av Hansen:

«Roger Hansen er fortsatt opptatt, men viser til forrige mail: «Vi har til enhver tid en svært god oversikt – men offentliggjør ikke detaljer”».

Powered by Labrador CMS