Jane Throndsen gir Rolv Erik Ryssdal oppskriften på hvordan man finner kvinnelige ledere. FOTO: MARTE VIKE ARNESEN

Rolv Erik Ryssdal vet ikke hvordan han skal endre kjønnsbalansen i sin egen konsernledelse.

Rolv Erik Ryssdal tar på seg kritikken fra egne ledere på grunn av dårlig kjønnsbalanse i sin egen ledergruppe. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medienettverkets høstkonferanse gikk av stabelen til et fullstappet Stratos torsdag. Konferansen ble innledet med en debatt om sexisme-problemet i mediebransjen. Debatten ble etterhvert ledet inn på temaet; kvinner i ledelse. 

I panelet var blant andre konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted som selv mener han har ansvaret for at kjønnsbalansen er så dårlig som den er i konsernledelsen. Han hadde likevel ingen svar på hva han kan gjøre konkret med å endre på situasjonen. 

Det var helt på tampen av debatten i Medienettverkets høstkonferanse at VG-redaktør Helje Solberg stilte spørsmålet til konsernsjefen; – Hva er ambisjonene dine helt konkret? Hva er miksen i ledergruppen neste år? 

Ryssdal svarte med at de skal sette seg hardere mål for fremtiden. Solberg ville ikke nøye seg med svaret og spurte igjen hvilke konkrete mål han hadde for å utjevne kjønnsbalansen i konsernledelsen.

– Mediehusene våre har god kjønnsbalanse i sine ledergrupper, men for konsernledelsen tar det nok lengre tid. Vi vet ikke hvordan, men vi skal sette hardere mål, svarte konsernsjefen. 

Jane Throndsen svarte spontant med å gi Ryssdal en kopi av vedtakene til prosjektet Dra bra damer-prosjektet til VG. 

– Her har du svaret, parerte Throndsen og ga ham et hefte med et hjerte på. 

LES OGSÅ: I VG skal det alltid innstilles en kvinne blant de tre fremste kandidatene til en stilling

Ryssdal har tidligere fått hard kritikk for å ha satt sammen en konsernledelse bestående av 3 kvinner og 10 menn. 

–Jeg har vært øverste sjef i 8 år, om det er noen som er ansvarlig for ting som er dårlig, så er det meg. I dette tilfelle er det mangel på kvinner i konsernledelsen. 20 % kvinner i ledelsen er for dårlig, de tiltakene vi har er ikke gode nok sier Ryssdal.  

Mangfold gir resultater

Dag Sørsdahl i Allers forstår ikke hvorfor man må ha tiltak for å få kvinner med i ledelsen. Han mener at hvis du vil finne kvinner, så finnes kvinnene der.

– Allers har selv kvinner i tunge lederjobber, fordi vi går etter de beste kandidatene. Vi har god oversikt over hvilke talenter vi har, og vi har gode ansettelsesprosesser. Resultaten kommer etter i bøtter og spann om man har et mangfold i redaksjonenen sier Sørsdahl.

Powered by Labrador CMS