Rune Indrøy. Foto: TV 2

– Dette er slett journalistikk

Rune Indrøy føler seg grovt feilsitert i Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2s informasjonsdirektør Rune Indrøy holdt på å sette frokosten i halsen da han åpnet Bergens Tidende onsdag morgen. I en artikkel om kuttprosessen i tv-selskapet ble han sitert på en måte han ikke kjenner seg igjen i.

– Slik jeg ble sitert der, fremsto det som en hån mot de ansatte, sier Indrøy.

Han forteller at han ble spurt av BTs journalist om han forsto at de ansatte frykter for jobbene sine, noe han svarte ja på og at ledelsen forsøker å informere fortløpende, men at det ikke alltid er like lett å informere alle samtidig. Videre svarte han på spørsmål om hva han mente om klubblederens håndtering av mediene.

Åpent hav

– Da svarte jeg at klubbleder gjorde det han var valgt til å gjøre; å kjempe for sine medlemmer. Dette ble vridd til at jeg forstår at ansatte er redd for jobbene sine og det ville jeg også ha vært om jeg var en annen stilling.

– Det er en grov feilsitering og fremstår som om ledelsen hever seg over 800 ansatte. Som om vi er i en egen båt som blir reddet på åpent hav, sier Indrøy.

Indrøy har i ettertid vært i kontakt med både journalist og redaksjonsledelsen i BT. Ledelsen ba ham da om å skrive et innlegg og sende det til avisen før klokken 16, så skulle de se om det var mulig å få satt dette på trykk.

Han har i dag skrevet innlegg på internavisen Trålposen hvor han forteller at han nærmest holdt på å falle av stolen ved frokostbordet.

Grovt

Indrøy mener at i en så følsom situasjon som TV 2 er i, så er det viktig at man blir korrekt sitert med tanke på hvordan dette blir oppfattet blant de ansatte.

– Ikke nok med at man blir feilsitert, men det blir også brukt i en sammenheng i BT hvor det fremstår at ledelsen er hevet over de ansatte. Som jeg har sagt til alle journalister som har spurt, så skal vi se på hele organisasjonen, også ledelsen. Dette brukte jeg tid på å presisere overfor BT-journalisten. Jeg synes dette er slett journalistikk

Ord mot ord

Sjefredaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende forklarer at avisen vil sette Indrøys innlegg på trykk i torsdagens utgave, slik at Indrøy får komme til med sin versjon.

– Så må vi diskutere om vi skal respondere videre, vi er ikke ferdig med å diskutere dette ennå. Ifølge vår journalist er han sitert riktig, men det var bare de to til stede så det blir ord mot ord. Det jo ofte slik at det som sies kan oppfattes ulikt.

Eilertsen tror nok at de som leste artikkelen onsdag reagerte negativt på det som ble sagt, og hun regner med at det er derfor Indrøy også reagerer som han gjør.

– Det er klart at i en slik prosess som TV 2 nå er inne i, så skal man veie ordene sine ganske nøye.

Powered by Labrador CMS