Ulf André Andersen mener Märthas avgjørelse representerer noe helt nytt ved det norske kongehuset.

Märtha Louise og pressen

Se og Hør-sjefen: – En dramatisk utvikling. Dette tror jeg aldri har skjedd før

Ulf André Andersen er spent på hva kongehuset mener om Märthas pressenekt.

Publisert

Torsdag morgen kom beskjeden fra prinsesse Märtha Louise

– I dag setter vi strek, skrev hun i et innlegg på Instagram

Hun og forloveden Durek Verrett ønsker ikke lenger å snakke med pressen, men vil vie seg helt til hverandre og vielsen i august. Märtha presiserer i innlegget at alt paret siteres på i pressen fremover, vil være uttalelser de har kommet med før dagen i dag. 

– Deler av pressen vil øke trykket med løgner om oss når bryllupet nærmer seg, skriver prinsessen også.

– Dramatisk utvikling

Beskjeden fra Märtha kommer en drøy uke etter VGs store reportasje om Se og Hørs dekning av paret, der de blant annet snakket med Durek Verretts søsken, og viste til at moren til Verrett var på kontrakt med Se og Hør. 

Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, sier til Journalisten at parets avgjørelse om å ikke prate med pressen representerer noe helt nytt ved kongehuset.  

– Det er en dramatisk utvikling. Dette tror jeg aldri har skjedd før. De bryter med samfunnskontrakten som ligger til grunn mellom kongehuset og pressen, i den grad Märtha kan defineres i den, sier han. 

Andersen sier han er spent på hva resten av kongehuset mener om saken, og sier at paret nå løsriver seg fra det som binder oss sammen. 

Håper de revurderer

Ved å ikke prate noe med pressen, tror Andersen også at Märtha og Durek Verrett havner på kollisjonskurs med hvordan sommerens bryllup kan defineres. 

– De mener vel det er privat, mens vi mener det er offentlig når man stenger av Geiranger og store deler av kongehuset skal delta.  

Märtha Louise ønsker ikke lenger å prate med pressen.

– Tror du meldingen fra Märtha knytter seg til bryllupet? 

– Jeg vet ikke. Men vi er mer enn villige til å sette oss ned og prate med paret om hva som er utfordringene. Det beriker sakene våre at de uttaler seg. De kan være stemmer og motstemmer som er nødvendig for at sakene blir satt i bedre kontekst. Vi håper at paret revurderer dette.

Journalisters oppgave er å ettergå hva folk sier og gjør, og å presentere fakta, fortsetter Andersen: 

– Her har vi tydeligvis et forskjellig syn på hva som er sannheten. Men det er vår rolle, plikt og rett som journalister å finne ut av. Det må også Märtha forstå, sier han. 

– Hvorfor tror du uttalelsen kommer nå? 

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i.

– Kan det dreie seg om noe dere arbeider med nå? 

– Jeg kommenterer aldri noe som er upublisert. 

Powered by Labrador CMS