Fungerende sjefredaktør Gard Steiro i Bergens Tidende. Foto: Martin Huseby Jensen

«Kvitter» seg med typografene

Bergens Tidende har inngått lokal sideproduksjonsavtale.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stillingsbetegnelsene typograf og redigerer forsvinner fra Medie Norge-avisa Bergens Tidende (BT). Det er klart etter at avisa har inngått en lokal avtale om redaksjonell sideproduksjon.

Sideprodusenter

– Hovedpoenget med den nye avtalen er at både grafiske og redaksjonelle medarbeidere kan redigere tekst og utforme sider så lenge de har den nødvendige kompetansen. Nå blir alle sideprodusenter, sier sjefredaktør Gard Steiro til Journalisten.

Det er vårens enighet mellom Mediebedriftenes Landsforbund (MBL), Fellesforbundet og Norsk Journalistlag (NJ) som åpner for enigheten i Bergen. Rammeavtalen fra i vår åpner for at journalistene får brekke om avissidene og grafikerne får gjøre redaksjonelt arbeid på avisdeskene.

Enigheten i Bergen betyr, ifølge en melding fra avisa, at både grafikere og journalister kan redigere tekst og tegne sidene under forutsetning om at de har kompetanse til det. I tråd med den sentrale rammeavtalen er medarbeiderne i Bergen allerede i gang med opplæring.

– Frigjør ressurser

Steiro sier at BT er en av de første avisene som inngår lokal avtale etter rammeavtalen som kom på plass i vår.

Sjefredaktøren er fornøyd med at avtalen nå er på plass.

– Vi har vært opptatt av å finne en god avtale for BT. Den betyr at desken i BT blir mer effektiv og at vi kan frigjøre ressurser for utvikling av digitalt innhold.

Vurdert sentralt

Også klubblederen i NJ er fornøyd med avtalen.

– Avtalen har vært vurdert av Norsk Journalistlag sentralt, og tilbakemelding derfra er at det var forbilledlig, sier leder Arild Berg Karlsen i redaksjonsklubben i meldingen fra BT.

Powered by Labrador CMS