Klubbleder Siv Elisabeth Bjerke sier at prosessen har gått fort, og at det er et sterkt ønske om mer informasjon. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
Klubbleder Siv Elisabeth Bjerke sier at prosessen har gått fort, og at det er et sterkt ønske om mer informasjon. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Nettavisen-ansatte etterlyser mer informasjon om delingen av selskapet

Usikkerhet knyttet til arbeidsplasser som flyttes til Egmont.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Nettavisen blir delt mellom sine eiere. Amedia beholder Nettavisen og NA24 og Egmont får med seg Side2, Side3 og blogg.no. 

Nå har NJ i Nettavisen og Parat satt foten ned. De ber eierne om å bremse opp for å få mer informasjon om den videre prosessen. 

– Det handler ikke om å stanse fisjonen, men at prosessen videre går ordentlig for seg slik at vi får den informasjon vi trenger, og at dette ikke går for fort. Vi synes dette har gått litt for fort, sier klubbleder Siv Elisabeth Bjerke i Nettavisens redaksjonsklubben. 

Hun forteller at det ikke er snakk om å stanse salget, men at det gis bedre informasjon enn det så langt er gjort. Etter det Journalisten kjenner til ble klubbene orientert om fisjonen først på torsdag før kunngjøringen. 

– Det handler mer om informasjon i etterkant av kunngjøringen. Og at prosessen har gått litt for fort. Vi ønsker at all informasjon kommer på bordet før veien går videre. 

Bjerke forteller at det handler om å få klarhet i for eksempel hva kollegene som får nye arbeidsplasser skal gjøre. Det vet de enn så lenge lite om. 

– Jeg forstår at før kontrakten endelig signeres kan lite sies, men da bør det bremses opp litt. 

Nettavisens ansatte spente på fremtiden

Sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum mener det er forståelig at de ansatte ønsker mer informasjon. Han tror at i slike situasjoner aldri kan være nok informasjon. 

– Derfor bruker jeg store deler av tiden min på å informere. Det kan alltid være behov for mer informasjon, men jeg sier det jeg vet. 

Arbeidet med å definere hvem som hører til hvilken del av virksomheten går nå i gang. Stavrum sier at dette arbeidet skal gjøres i nært samarbeid med fagforeninger og den enkelte ansatte. Målet er at virkelighetsoppfatningen er lik når dette arbeidet er over. 

– Jeg vil tro at når røyken har lagt seg vil de aller fleste være godt fornøyde med utfallet, og at de har fått nok informasjon.

Powered by Labrador CMS