Årets bilde:

Fra filmen Syrias barn av Pål S. Schaathun i TV 2. Foto: Pål S. Schaathun.

Det beste av video

Martin Slottemo Lyngstad er årets videojournalist mens Pål S. Schaathun har lagets årets nyhetsvideo. Se alle vinnervideoene her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets videojournalist tilhører produksjonskollektivet Paragon Features. Han har en egen evne til å få frem detaljene i sitt filmatiske virke, og på denne måten skape en poesi i skildringene av menneskene han portretterer. Han skreddersyr sine innstillinger til den historien han vil fortelle, slik at vi sitter igjen med et unikt innblikk i en verden vi ikke har sett før. Å se denne type dokumentarisk foto og fortelling er en ren nytelse for både øyne og sinn, skriver juryen om Martin Slottemo Lyngstad.

Se hans Livet med de døde.

Livet med de døde from PK Norge on Vimeo.

Vil du se vinnerne i de andre kategoriene?

* Dette er årets bilde

* De beste sportsbildene

* Her er årets portrett

* Fotodokumentaren

Pål S. Schaathun i TV 2 årets nyhetsvideo med filmen Syrias barn. Foran henholdsvis Håvard Bjelland i Bergens Tidende og Sami Abu Salen i VGTV.

Se Syrias Barn.

Syrias barn from PK Norge on Vimeo.

- Dette er en nær og fin reportasje fra flyktingeleiren Zaatari i Jordan. Her får barna komme til orde, og fotografen klarer ved sine valg å komme tett på barna og deres fremtidsdrømmer, sorger og gleder. Fotograf og reporter har klart å lage en god og severdig reportasje fra en flyktningleir som mange andre TV-team har vært på besøk i. Rolig kameraføring, nærbilder og enkeltsituasjoner gjør denne reportasjene til en av de beste nyhetsreportasjene juryen har vurdert, heter det i uttalelsen fra juryen.

Student og fotograf i Politiken, Katinka Hustad, vant klassen årets reportasje. Hustad fikk også pris i portrettklassen for ett bilde av den døve og blinde Peter.

- Det et stykke kunst å skape en følelse av å være både blind og døv gjennom bilder. Her skildrer fotografen ømheten og kontakten mellom to søsken som ikke kan snakke sammen, men likevel kommuniserer gjennom berøring. Historien er vakkert fanget i et visuelt formspråk som rører ved seeren.

Se reportasjen om Peter.

Peter from PK Norge on Vimeo.

Andrepris gikk til Siv Johanne Seglem i Dagbladet mens frilanser Anton Ligaarden ble tildelt tredjepris. I klassen ble det også gitt hederlig omtale til Christian Thorkildsen i TV 2.

Fra ungdommen er av juryen kåret til årets dokumentar. Bak står Paragon Features

Her kan du se serien.

- Juryen bøyer seg i støvet for Paragon Features og serien de har laget om norsk ungdom. Gjennom en lang busstur har de funnet frem til spennende karakterer med ulike utfordringer og livssituasjoner og skapt fortellinger som gir en viktig innsikt i hvordan det står til med ungdom i dag. Hver historie er nydelig og filmatisk filmet, godt fortalt gjennom redigering og lydbruk og holder svært høy teknisk kvalitet. Rytmen i hver film er tilpasset karakteren og historien den skal fortelle, og hver av filmene i denne serien er et mesterverk i seg selv. Juryen håper Paragon Features aldri slutter å kjøre buss!

Benjamin Ree i VGTV fikk andrepris, mens Christer John Auger fikk tredjeprisen. Håvard Haugseth Jensen og Kim Nygård, Adresseavisen fikk hederlig omtale for Tynt faen

Powered by Labrador CMS