Kirsten Dunst og Wagner Moura spiller pressefolk som må navigere i et borgerkrigsrammet USA i filmen «Civil War».

Skildrer pressefolk i storfilm om amerikansk borgerkrig: – De skyter journalister i Washington

Reportere på reise gjennom krigsrammet USA.

Publisert

Den kinoaktuelle thrilleren «Civil War» handler mer om å hylle journalistikk enn om politikk eller spekulativ fiksjon, slår Financial Times fast.

I et intervju med avisa forteller manusforfatter og regissør Alex Garland om arbeidet med filmen som skildrer et USA i nær framtid, revet opp av borgerkrig og delstater som erklærer uavhengighet.

Fire journalister, spilt av Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny og Stephen McKinley Henderson, reiser gjennom konfliktområder for å komme seg til Washington D.C. og intervjue en hardt presset president, spilt av Nick Offerman.

– De skyter journalister uten varsel i hovedstaden, blir teamet advart i en av trailerne til filmen.

Britiske Garland, som har vokst opp med en avistegner som far og «korrespondenter som faddere», ifølge Financial Times, spør seg hvordan man best forsvarer seg mot ekstremisme.

– Et grunnleggende svar er gjennom journalistikk. I et hvilket som helst stabilt samfunn er journalistikk ikke en luksusvare, men en ren nødvendighet, sier Garland til avisa.

Han forteller at han ba alle skuespillerne forberede seg ved å se blant annet dokumentaren «Under the Wire» fra 2018, om krigskorrespondent Marie Colvin.

Journalistene utgjør filmens usentimentale helter, beskriver The Guardians anmelder, som samtidig stusser over at ingen av journalistkarakterene viser noen partiskhet i konflikten som utspiller seg.

«Civil War» har norsk kinopremiere 19. april.

Powered by Labrador CMS