NENT-kanalene i Sverige, Danmark og Finland overtar nå Premier League-rettighetene, mens det er uklart om TV 2 får beholde rettighetene her hjemme. Foto: Reuters / NTB scanpix

NENT-gruppen sikret seg Premier League i Sverige, Danmark og Finland – ingen avklaring i Norge

TV 3-eierne fortsetter handlefesten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 3-eierne fortsetter handlefesten, men hvem som sikrer seg Premier League på norske TV-skjermer fra 2019/20-sesongen er ikke avgjort.

NENT-gruppen har kjøpt Premier League-rettighetene i Sverige, Danmark og Finland for perioden 2019/20 – 2021/22.

MTG-kanalene har hatt PL-rettighetene i Sverige og Danmark siden 2010, mens de også sikret seg det finske TV-markedet i 2016.

Her hjemme er det TV 2 som forvalter de populære Premier League-rettighetene.

Det er ikke ventet noen snarlig avklaring på de norske Premier League-rettighetene.

Dermed er det fortsatt helt uvisst om TV 2 beholder retten til å vise Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool og de andre lagene i Premier League.

Heftig shopping

Engelsk fotball har blitt sendt på norske skjermer siden NRK innførte «Tippekampen» i 1969.

Rettighetene er blitt knalldyre, men TV-kanalene er sikret pen inntjening på betalingsplattformene sine.

I den nye rettighetsperioden vil de nordiske kanalene kunne vise 13 prosent flere kamper i løpet av sesongen. 232 kamper skal sendes direkte. En nyvinning er kveldskamper åtte lørdager klokka 20.45.

NENT-gruppen, som består av reklamekanaler som TV 3 og Viasat 4, betalingskanalene Viasport og flere strømmetjenester, har shoppet heftig på sportsmarkedet den siste uken.

Håndballmesterskapet ble snappet foran nesen på TV 2. Formel 1 fortsetter dessuten på det som lenge ble omtalt som Viasat-plattformene.

I alle kanaler

Engelsk fotball har stått sterkt i Norge i mange tiår. Interessen steg formidabelt i takt med «Tippekampen». NRK viste i sin tid 370 tippekamper fra de startet med Wolverhampton – Sunderland (1–0) i 1969.

8. april 1995 var det slutt for NRK. Nottingham Forest–West Ham (1–1) ble vist i avskjedskampen. TV 2 tok over de direkteoverførte lørdagskampene til Canal+ kom på banen i 1998. Da havnet seerfavoritten bak betalingsmur. I 2010 sikret TV 2 seg engelsk fotball for andre gang.

Både Janco og TVNorge sendte flere tippekamper fra England på 1980-og 1990-tallet.

I tillegg sendte TV3 i sin tid flere midtukekamper fra engelsk fotball. De hadde også rettighetene til søndagskamper tidlig på 1990-tallet, kommentert av legenden Knut Th. Gleditsch.

Søndagskampene og mandagskampene ble senere vist på både FilmNet og Supersport.

Powered by Labrador CMS