Tucker Carlson har meldt at intervjuet med Vladimir Putin skal publiseres på hans egen hjemmeside torsdag kveld. Allerede dagen før omtalte Steigan.no det påståtte innholdet i intervjuet.
Tucker Carlson har meldt at intervjuet med Vladimir Putin skal publiseres på hans egen hjemmeside torsdag kveld. Allerede dagen før omtalte Steigan.no det påståtte innholdet i intervjuet.

Tucker Carlson

Steigan publiserte påstått transkribering av Putin-intervjuet – nå er den slettet

Brukte obskurt nettsted som eneste kilde.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering: Publisering torsdag kveld viste at Putin-intervjuet hadde få likheter med den påståtte transkriberingen. Steigan.no har erstattet teksten med Twitter-videoen av det ekte intervjuet. Journalisten har ikke fått kommentar om saken.

Onsdag publiserte det alternative nyhetsnettstedet Steigan en oversatt versjon av det som skal være en transkribering av Tucker Carlsons intervju med Russlands president, Vladimir Putin

Carlson selv har varslet at intervjuet først skal publiseres torsdag kveld norsk tid, på hans egen hjemmeside.

Allerede tidligere denne uka meldte nettstedet «American Media Group» at de satt på et oppsiktsvekkende bombshell: En transkribert versjon av hele Carlsons intervju med Putin. Det er denne teksten Steigan har oversatt og publisert på norsk.

Journalisten finner ikke omtale av den påståtte transkriberingen hos andre amerikanske medier.  

Ukjent nettsted

Nettstedet er ikke et etablert nyhetsmedium i USA, og lar seg omtrent ikke søke opp med søkemotorer.

Personen som oppgir å være sjefsredaktør, og som også har byline på det meste som publiseres på siden, Medeea Greere, lar seg ikke finne igjen i annet enn en Facebook-profil og en Twitter-profil med 156 følgere.

Pål Steigan under Hellkonferansen 2023.
Pål Steigan under Hellkonferansen 2023.

Artiklene på nettstedet er blant annet preget av positiv omtale av Donald Trump, og har en egen fane tilegnet New World Order. Andre artikler formidler spekulasjoner gjenkjennelige fra QAnon-miljøet.

En nylig artikkel på nettstedet spekulerer i om Trump visste at kong Charles hadde kreft før det ble offentlig kjent, fordi Trump to dager tidligere hadde referert til Elvis Presley, «The King», på sin Instagram-konto. 

Det sosiale nettverket Telegram ser ut til å være en stor kanal for nettstedet, med 66.000 følgere. 

«Opplagt oppgave»

Journalisten har henvendt seg til redaktør Pål Steigan om publiseringen, men hittil ikke fått svar.

I egen artikkel begrunnes publiseringen med at:

«Tucker er blitt kalt 'forræder' og mye annet. For en journalist er det imidlertid en opplagt oppgave å intervjue en av verdens fremste statsledere.»

Om selve transkriberingen skriver Steigan at den ikke er redigert, og at det er noen gjentakelser i den: 

«[...] men det får være greit i denne omgang. Oversettelsen er holdt i den uformelle stilen som er et varemerke for Tucker Carlson, om det er korrekt på russisk å være dus med presidenten får være en annen sak.»

Selvrepeterende Putin

Selve transkriberingen, som gjengitt av Steigan, inneholder flere gjentakelser og lite sammenhengende deler.

På et sitert spørsmål fra Carlson om hva Putin tenker om Joe Biden, skal Putin svare:

«Vi er overbevist om at han ikke styrer landet. La oss si at vi har gode kilder som bekrefter det, men det er enkelt for alle å se selv. USA har nå gått inn i en mørk periode. Landet har en uansvarlig ledelse.»

Omtrent det samme spørsmålet – og svaret – gjentar seg tre ganger til i intervju-transkriberingen.

Powered by Labrador CMS