Sindre Østgård i Stiftelsen Tinnius. Foto: Glenn Slydal Johansen

Butenschøns Tinius-jobb i fare

Var i ferd med å bli ansatt da plagiatsaken dukket opp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at mangeårig featurejournalist i Dagens Næringsliv, Daniel Butenschøn, hadde jukset med sitater i en omfattende reportasje i avisen sist lørdag.

Han hadde hentet sitater fra The New Yorker uten å sitere. Noe tilsvarende hadde han også gjort ti år tidligere da han laget en skyggeprofil av daværende senatoren Barack Obama for Morgenbladet.

Senere er det også blitt kjent at en restaurantanmeldelse han har gjort fra av en Michelin-restaurant er påfallende lik i formuleringene gjort i teksten til det australske nettstedet Traveller.com.au.

Flere Journalisten har vært i kontakt med gjennom mandagen spør seg hvordan Butenschøn nå skal kunne jobbe for Tinnius-stiftelsen etter dagens avsløringer.

Administrerende direktør Sindre Østgård i stiftelsen sier per sms fra ferie at han ikke kjenner alle detaljene i saken.

– Men på et prinspielt og generelt grunnlag mener jeg plagiering er uakseptabelt. Daniel er i en ansettelsesprosess i forhold til en annen type rolle hos oss, som ikke er konkludert. Når jeg er tilbake fra ferie vil vi ta et møte, gå grundig gjennom dette, og vurdere eventuelle konsekvenser for prosessen, skriver Østgård.

Direktøren forteller at ansettelsen skulle konkluderes når alle var tilbake fra ferie. Han sier videre at de to har vært venner i rundt fire år.

Powered by Labrador CMS