33 årsverk forsvinner fra Story House Egmont. Her administrerende direktør Nina Vesterby.

Story House Egmont må kutte 33 årsverk

Skal spare 70 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Story House Egmont er i mål med innsparingsprosess, og lander på å redusere med 33 årsverk, melder mediehuset i en pressemelding.

Tidligere i høst ble det klart at magasinutgiveren skal spare inn rundt 70 millioner kroner.

– Vi har jobbet hardt med å identifisere ulike kostnadsreduserende tiltak, og har dessverre måttet redusere bemanningen med 33 årsverk. Dette er en kombinasjon av naturlig avgang og frivillige sluttavtaler, sier sier administrerende direktør Nina Vesterby i pressemeldingen.

Hun legger til:

– Lønnsomhet, kjerne og vekst står nå helt sentralt i de prioriteringer som ligger til grunn for neste års budsjett i Story House Egmont.

– Relativt skånsomt

– Det er aldri hyggelig at man skal bort med årsverk, men vi var nødt til det, som så mange andre. Vi i klubben har vært godt involvert og totalt sett synes jeg vi har klart å få til ganske mye på en relativt skånsom måte, sier Harald Grevskott, leder for den lokale NJ-klubben, til Journalisten.

Klubbleder Harald Grevskott i Story House Egmont.

Han forteller videre at det aller meste er løst i form AFP, gavepensjon, naturlig avgang og avsluttete vikariater- og engasjementer. 

– Veldig få NJ-medlemmer er rammet, men det er to berørte NJ-medlemmer som har inngått en avtale med bedriften.

Kuttene vil imidlertid føre til at man må jobbe litt annerledes.

– Det blir noen endringer i den redaksjonelle strukturen, en sammenslåing av avdelinger og en del mer jobbing på tvers, sier han.

Tro på vekst

Story House Egmont har måttet prioritere hvilke av de siste års satsinger de tar med videre:

– Vi har falt ned på de områdene hvor vi har størst tro på vekst. Storytravel har vært en vellykket satsning, og vi forventer god vekst også i 2024. Vi kanaliserer flere digitale ressurser inn i Flipp og Klikk.no. I tillegg satser vi videre på å bygge innhold rundt våre profiler i Egmont People, og vi skal utvide tegneserieuniverset Nordic Manga både nasjonalt og internasjonalt, forteller Vesterby i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS