– Vi skal finne 70 millioner i besparelser, sier Nina Vesterby, administrerende direktør i Story House Egmont.

Story House Egmont må spare inn 70 millioner: Varsler nedbemanning

Kraftig kuttrunde hos utgiveren.

Publisert Sist oppdatert

Magasin- og tegneserieutgiveren Story House Egmont må kutte rundt 70 millioner kroner, bekrefter de i en melding til Journalisten.

Mediehuset skriver at det ikke kan utelukke nedbemanning. Kilder sier til Journalisten at det internt allerede er varslet at dette ligger an til å bli en konsekvens av kuttene.

– De siste månedene har vi for alvor merket konsekvensen av endringene i makroøkonomien med økte renter og en kraftig prisøkning som rammer folk flest, og som demper kjøpekraften. Det samme gjelder blant de aktørene som annonserer i våre publikasjoner og på våre nettsteder. Flere har satt på bremsene, og det påvirker naturligvis også vår virksomhet, sier Nina Vesterby, administrerende direktør i Story House Egmont.

Hun legger til:

– Vi skal finne 70 millioner i besparelser for å demme opp for den markedssituasjonen vi står i. Dette betyr at vi må redusere det totale kostnadsnivået, og trolig omprioritere eller nedskalere noen av satsningene vi har på trappene. Nøyaktig hvilke områder som blir berørt jobber vi med, og det er naturligvis viktig at denne prosessen ikke drar for mye ut i tid. Vi kan dessverre ikke utelukke at det vil innebære nedbemanning. 

Andre faktorer som påvirker Egmont-selskapet er økte kostnader på trykk og distribusjon og ikke minst en svak norsk krone. Sistnevnte gir valutatap siden mange aktører handler trykketjenester i euro. 

Powered by Labrador CMS