Journalisten 14. august 2009

Avviser avisforsker

Telemarksavisa går bra og vil ikke sammenlignes med utsatte nummer to-aviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I rapporten Avisåret 2008, og i et intervju med Journalisten, lister avisforsker Sigurd Høst opp aviser som ligger dårlig an dersom en ny ordning skulle gi papiravisene mindre pressestøtte. Det vil si de fem gjenværende nummer to-aviser og fire nisjeaviser.

Faktafeil

Men nummer to-avisa Telemarksavisa (TA) mener den slett ikke hører hjemme i dette selskapet og ber Høst få orden på fakta.

– Høst er lite oppdatert. Han kan umulig ha fått med seg at Telemarksavisa ikke lenger får pressestøtte. Dette som følge av at resultatutviklingen for avisa har vært for god, sier administrerende direktør i TA, Dag Reiersen.

TA fikk pressestøtte til og med året 2007. Og Reiersen synes det blir meningsløst skeivt å sette TA i samme kategori som Bergensavisen, Dagsavisen eller Rogalands Avis. Aviser som ikke har mulighet til å klare seg uten pressestøtte.

– Det får ingen konsekvenser for oss om pressestøtten forsvinner. Og det hadde ikke spilt noen rolle for oss om den hadde forsvunnet de siste årene heller.

Går godt

Han viser til at TA gjennomgående har hatt bedre resultater enn sin konkurrent Varden de siste ti åra. Og viktigst: TA har 15 år på rad tatt inn på konkurrentens opplag.

– Vi er i ferd med å ta igjen Varden og vil ikke blir overrasket om opplagsforskjellen blir ytterligere redusert i 2009, sier han.

Opplagsforskjellen på de to avisene var i 1993 på 13.492 og var i 2008 redusert til 3809.

Reiersen kan ikke tallfeste opplagsutviklingen i 2009, men sier de har en god følelse og vet at den positive trenden fortsetter.

– Vi har felles distribusjon med Varden og ser spor av at de går ned og at vi holder koken.

Powered by Labrador CMS