Tv-konflikten inn i sin andre uke

Canal Digital-kundene fortsatt uten TVNorge og 12 andre kanaler på grunn av uenigheten med Discovery.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konflkten var fremdeles uløst søndag ettermiddag. Det betyr at rundt 1 million abonnenter fortsatt mangler 13 tv-kanaler.
 
– Vi jobber fortsatt for å få tilbake kanalene, og at det skal skje uten at det blir en urimelig kostnadsøkning for seerne, sa kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital Norge til NTB søndag.
 
Han ville ikke kommentere om partene nærmer seg en enighet eller hva forhandlingene går ut på.

Langt fra hverandre

Det var ved midnatt natt til forrige mandag at kabel- og satellittkunder hos Telenor-eide Canal Digital og hos Viasat mistet kanalpakken fra Discovery. Partene hadde ikke klart å bli enige om en ny avtale for kanalpakken som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.
 
– Vi forhandler fremdeles, men partene står langt fra hverandre, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norway til NTB søndag. Han ønsket heller ikke å kommentere saken ytterligere.

 Forbrukerombudet: – Ulovlig

Forbrukerrådet mener kabelleverandørene har hatt monopol på tv og Internett til folk i lang tid og at det er praktisk umulig for publikum å bytte leverandør. Rådet mener det er ulovlig, etter markedsføringsloven, når ikke kundene står fritt til å velge hvem de vil ha som internettleverandør og tv-leverandør.

– Vi mener det er ulovlig å drive slik Canal Digital gjør med tvungen koblingssalg av bredbåndsavtale og tv-avtale, sa forbrukerombud Gry Nergård i Forbrukerombudet til Dagbladet lørdag.
Powered by Labrador CMS