Nestleder Hege Iren Frantzen og leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag. Foto: Kathrine Geard

Journalistlagets lederduo tjener 1,93 millioner kroner til sammen

Thomas Spence og Hege Iren Frantzen fikk lønnsøkning på 2,68 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det vedtok landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) tidligere i høst. Leder Finn E. Våga i lønnsutvalget som innstiller på justeringen, opplyser til Journalisten at økningen er på samme nivå som for fagstabklubben, det vil si advokater, rådgivere og organisasjonssekretærer i NJ-administrasjonen.

NJ-leder Thomas Spence har nå en årslønn på 992.000 kroner, opp 26.000 kroner fra rundt 966.000 kroner året før.

Nestleder Hege Iren Frantzen (41) har fått lønnen justert opp fra 912.500 kroner til 937.000 kroner.

Endringen gjelder fra 1. juni, opplyser Våga.

Sparer på pensjon

NJ-lederen fikk i vår erstattet sin ytelsespensjonsordning som ulønnet permittert journalist fra Aftenposten med samme pensjon som andre i Journalistlaget. Dette sparer fagforeningen for 400.000 kroner i året.

Samtidig er det avsatt 160.000 kroner i engangskompensasjon når Spence fyller 67 år for å oppveie tapet ved å forlate ytelsesordningen i Aftenposten. Dersom Spence (57) gjenvelges som NJ-leder på landsmøtet i 2017, vil det trekkes 20.000 kroner av kompenasjonen hvert år han som sitter som leder.

Ifølge mandatet lønnsutvalget fikk fra landsstyret i mai, skal utgangspunktet for lønnsjusteringen være medlemmenes lønnsutvikling. Det heter også at landsstyret etter særlig vurdering kan fravike dette. 

Lønnsutvalget består foruten lederen av Åsne Haugli, klubbleder i Dagens Næringsliv, og Dag Idar Tryggestad, klubbleder i Bergens Tidende.

Sekretariatsleder Torbjørn Brenna, som tiltrådte tidligere i år, får første lønnsjustering neste år.

For ordens skyld: Hege Iren Frantzen er styreleder for Journalisten. Glenn Slydal Johansen er leder for redaksjonsklubben i Journalisten.

 

 

Powered by Labrador CMS