Trussel om nedlegging trukket

ABCNyheter kan se fremover.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er nesten seks år siden nettstedet ABCNyheter ble lansert og to siden styret gjorde det klart at satsingen kunne bli avviklet. Driften gikk med betydelig underskudd.

Under et allmøte onsdag kom beskjeden som de ansatte i nettavisen lenge ventet og håpet på. Trusselen om nedleggelse ble hevet.

God stemning

– Stemningen her på huset er høy nå. Vi har hatt et spenningsmoment rundt om vi kom til å nå målet, men så sto vi med glans i forhold til kravet om balanse, sier klubbleder Thomas Vermes i redaksjonsklubben.

Hvorvidt ABCNyheter vil levere en positiv bunnlinje for året som helhet er ifølge administrerende direktør og ansvarlig redaktør Espen Udland uvisst. De har, ifølge ham, ikke regnet akkumulerte tall i kvartalene for nettstedet som eies av Telenor gjennom ABC Startsiden.

– Men produktregnskapet viser fem måneder med nullresultat eller overskudd. Det er vi særdeles glade for, sier Udland.

Positiv motivasjon

Klubbleder Vermes sier det nok blir en liten fest for å markere at de nå kan se fremover, men hvil på laurbærene blir det neppe. For resultatet skal opprettholdes og gjerne forbedres.

– Det har vært en motivasjon, men kanskje mer negativ motivasjon, nå får vi en positiv motivasjon. Når det er sagt så har jeg selv aldri trodd våre eiere vil berøve seg selv denne nyhetsavisen.

Powered by Labrador CMS