Amedia-salg:

Eriksen - Ingen bombe

STAVANGER (Journalisten): - Dette ble snakket om da jeg jobbet i Amedia. Naturlig å se på eierkonstellasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag kunngjorde Amedia gjennom en pressemelding at de ser på eiersituasjonen. Dermed hentet LO og Telenor fram igjen fra skuffen tidligere salgsplaner av mediekonsernet. Slik tidligere Telenor-direktør Kristin Skogen Lund tok til ordet for i 2012. 

Det var daværende konsernsjef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen som fikk gjennom kjøpet av Edda Media fra britiske Mecom, og senere salget av TV 2-posten A-pressen eide. I dag er han kringkastingssjef, og har tidligere sagt at han ikke skulle kommentere Amedia. Men under debatt på Sommerkonferansen i Stavanger gjorde han likevel et lite unntak. 

Eriksen sier at dette ikke er en nyhet for ham. For ham er det en opplagt prosess som ble snakket om allerede den gang han var konsernsjef. 

Les også: Hvem vil ha Amedia

- Telenor er et internasjonalt globalt telekomkonsern, det er dette de opptatt av. De er derimot ikke så opptatt av norske lokalaviser. At disse ikke passer inn i deres strategi er opplagt for alle. Det er bra at de får en prosess.

Han mener det samme gjelder LO og at det ikke er sikkert at LO skal eie 50 prosent av et stort mediekonsern. Kanskje kan LO bli med også videre, men da med en litt mindre eierandel for å bidra til å skape stabilitet. 

Les også: Amedia kan være i spill

Eriksen sier at hans erfaring er at de Telenor og LO er ansvarlige eiere. Han tror det vil bli en god prosess som ender i en ansvarlig løsning for Amedia. 

Samtidig poengterte kringkastingssjefen at man i debatter måtte slutte å kritisere medieeierne for å ville tjene penger på mediene. 

- Det er vanskelig å etterlyse eiere og samtidig å skjelle dem ut for å ville tjene penger. Det går ikke å kombinere. For da får man ikke langsiktige eiere. Vi må forstå at kapitalen skal ha en viss avkastning. 

Høyres mediepolitiske talsmann Svein Harberg sa under debatten at det er viktig at det finnes flere aktører som er sterke nok til å konkurrere mot de utenlandske aktørene. 

- Og så må vi se hvordan vi kan bidra, og ikke lage hindringer for dette. 

Powered by Labrador CMS