De ansatte i Kvinnheringen er igjen priset. Fra venstre Vidar Håland, Kristine Hellås, Carina Wangensten, Elisabeth Berg Hass, Karin Myhre og Mona Grønningen. Bak f.v.: Arne Lindeflaten, Tomas Bruvik og Merete Lillesand. Ikke er med på bildet: Haldor Herland, Reidun Herland, Vigdis Langeland, Trude Aarsand, Aasmund Taarn Sande, Rumisa Karimova , Rita Isdal Cunningham. Foto: Jonn Karl Sætre

De jobber i lokalavisa som er kåret til Europas beste

Kvinnheringen stakk igjen av med pris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er bare kjekt og har på ingen måte gått til hodet på oss. Det sier Tomas Bruvik. Han er redaktør, daglig leder og desksjef i lokalavisen Kvinnheringen på Husnes i Hordaland. Torsdag kveld var det full jubel i avisen da de ble tildelt prisen for Årets Lokalavis i Europa av European Newspaper Awards.

Også Hallingdølen har vunnet denne prisen tidligere.

Litt annerledes

Kvinnheringen er blitt priset flere ganger de siste årene. Særlig har utgaven som bare inneholdt notiser, vakt oppmerksomhet og begeistring i Medie-Norge, og utlandet. Bruvik konstaterer at det har vært kjekke år for de i alt 11 årsverkene som utgjør staben.

– Hva gjør dere så pass annerledes at dere når opp?

– Det lurer jeg også på. Om vi gjør så mye annerledes er jeg ikke så sikker på, men vi prøver hele tiden å tenke nytt. Det er viktig ikke bare å lage alle aviser som den som var i går. Derfor forsøker vi å variere både på innhold og på utforming. Vi lager også mange standardaviser som ikke skiller seg fra de andre.  

Kvinnheringen kommer ut tre ganger i uken.

Morsdagsavisa

Men litt annerledes er de. Blant annet fikk de ordførerne i avisens nedslagsfelt til å lage hele avisen. Eller, selve ombrekkingen måtte de få hjelp med, men innholdet stod de for. Ordførerne fikk også bestemme hvilket innhold som skulle være hvor. Lokalavisa har dessuten hatt en utgaver på morsdag og farsdag som ikke handlet om annet enn mor eller far, avhengig av dagen.

– Noen synes det er dørgende kjedelig at de ikke får den vanlige avisen, men vi som jobber her synes det er veldig kjekt å kunne variere hverdagen. Slik at ikke hver dag er lik.

Feiringen var passe edruelig på fredag. Snitter, kake og vann i glassene. Langt fra høy sigarføring. Men om et par uker, når julebordet står, lover Bruvik at det skal feires. Men først skal et par aviser gjennom rotasjonen.

Les mer om Kvinnheringen her.

Powered by Labrador CMS