Skimter nettgullet

Allerede før betalingsmuren reises, er Møre-Nytt overveldet over pågang fra lesere og annonsører.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi er positivt overrasket, sier prosjektleder og digitalredaktør Tormod Utne i Sunnmørsposten.

Det er gått to uker siden lokalavisen Møre-Nytt lanserte egne nettsider. I forrige uke ble nettstedet besøkt av 3.500 unike brukere i snitt hver dag.

Mur opp

Denne uken uke reiser betalingsmuren seg rundt nettstedet. Da har brukerne mulighet til å lese fem gratis artikler i måneden. Etter det må de betale. Det gikk knapt noen dager før abonnementstallet krøp opp mot 100 kunder.

– Vi har tro på at det er betalingsvilje der ute, men det er klart at vi er usikre på hvor mange som vil betale. Uansett har vi som mål om å få 400 betalende abonnenter innen årets utgang, sier Utne.

Han forteller at han ikke er sikker på hvor de som har forhåndsbetalt for abonnement befinner seg, men Møre-Nytt har tro på at det vil være et marked for utflyttere fra Volda og Ørsta.

Salgsmål slått

Betalingsmodellen på nettsiden er et pilotprosjekt for hele Polaris Media, men Utne forteller at interessen går langt utover konsernet. Han har fått flere henvendelser fra mediefolk som vil vite hvordan det går.

– Det sitter nok en del folk på gjerdet og følger med på det som skjer.

Budsjettet for nettsatsingen er beskjedent, kanskje for forsiktig. Før lanseringen trodde man på 55.000 kroner var omtrent det man kunne regne med i annonseinntekter fra nettutgaven i hele høst. På lanseringsdagen hadde de solgt inn for 200.000 kroner. Og fortsatt kommer nye annonser til.

 

I Horten er det ekstra snodig at den litt mer enn 150 år gamle avisen skal redigeres av folk som sitter en nesten 30 minutter langt fergetur unna.

- For de av oss som har vårt hjerte i Horten, kommer Moss selvfølgelig alltid til å være på den gærne siden av fjorden. Når det er sagt så er det flere argumenter som taler til Moss’ fordel denne gang: Byen ligger sentralt plassert i forhold til et stort flertall av de Edda-ansatte, og løsningen synes også å være økonomisk fornuftig når det først skal etableres et senter. Ved tidligere sentraliseringstiltak har dessuten både Vestfold og Buskerud blitt tilgodesett, at det denne gang blir Østfold er derfor ikke helt overraskende, sier ansvarlig redaktør Torgeir Lorentzen i Gjengangeren.

- I tillegg, som et ekstra pre, vil jo et senter i Moss være velsignet med å ligge kun en liten båtreise unna Vestfolds vakreste by.

Powered by Labrador CMS