Gard Steiro blir nyhetsredaktør i VG

Går fra Bergens Tidende til Akersgata. Sorg i avisa han forlater.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skriver VG-journalister på Twitter mandag formiddag. De gratulerer Steiro og ønsker ham velkommen til sin nye arbeidsgiver.

39-åringen har vært sjefredaktør i Bergens Tidende siden desember 2012. Nå flytter han altså til Oslo for å bli nyhetsredaktør, en stilling som VG-sjef Torry Pedersen har jaktet etter å fylle i nær et år.

Steiro får nå det overordnede ansvaret for størstedelen av redaksjonen i VG, som består av rundt 200 medarbeidere. Han får også det publisistiske ansvaret for alt som publiseres på VGs plattformer. Ifølge stillingsutlysningen skal nyhetsredaktøren sørge for at VG har rask nyhetsformidling og være en pådriver for VGs journalistiske satsinger.

Steiro har jobbet som journalist i Askøyværingen og Bergensavisen før han begynte i Bergens Tidende. I sistnevnte avis har han jobbet som journalist, magasinansvarlig, nyhetsleder og nyhetsredaktør.

Les også: VG vil bli bedre på avsløringer

Imponert

I en pressemelding gjengitt på Bergens Tidendes nettavis sier VGs sjefredaktør at han over tid har vært imponert over den journalistiske utviklingen i BT under Steiros ledelse:

– Noen av de meste omtalte sakene i norsk offentlighet de senere år har hatt sitt utspring fra hans redaksjon, og det er usedvanlig sterkt gjort med tanke på at BT er en regionavis. Gard har bekledd nær sagt alle posisjoner i en redaksjon, sier Pedersen i meldingen.

Steiro sier i samme melding at det var et vanskelig valg å forlate Bergen.

– Jeg har jobbet i Bergens Tidende i 15 år og har et kjærlighetsforhold til avisen. Den er blitt en del av meg. Jeg forlater en fantastisk redaksjon som spiller en svært viktig rolle på Vestlandet, sier Steiro i meldingen.

Leder Dennis Ravndal i VGs redaksjonsklubb er veldig glad for navnet på den nye sjefen. Han mener det er et riktig og godt valg.

– Han har vært en drivende god journalist som har blitt en kjempegod redaktør. Han har levert god og vesentlig journalistikk og jeg tror han vil passe godt inn i VG-ånden, sier Ravndal til Journalisten.no.

– Hva kan Steiro tilføre VG?

– Jeg tror det aldri er galt å få inn noen utenfra i blant, og som kan se ting med litt friske øyne. Han har bred erfaring fra nett og har fått til mange gode gravesaker.

Erstattes til høsten

Schibsted Norge-direktør Didrik Munch opplyser til Journalisten.no at Steiro står i stillingen som sjefredaktør i BT til erstatteren er på plass en gang til høsten.

– Nå skal vi ansatte en minst like god sjefredaktør. Bergens Tidende er i den heldige posisjonen at vi har usedvanlig mange gode medarbeidere, sier Munch, som syns det er trist å miste redaktøren til Oslo.

– Han har vært en flink og populær redaktør. Det er ikke ofte sjefredaktører får stående applaus på allmøte. Han er faglig flink og en dyktig leder som har tillit både som fagperson og som leder. Også er han en veldig fin fyr.

Les mer om VG.

Gode skussmål

Steiro får med seg de beste skussmål fra redaksjonsklubben. Klubbleder Dag Idar Tryggestad forteller at det gikk et “Nei…” gjennom kantina da Steiro gjorde nyheten kjent mandag formiddag.

– Etterpå fikk han langvarig, stående applaus. Det oppsummerer vel egentlig de ansattes oppfattning av Gard. Jeg synes dette er en veldig trist dag. Samtidig vil jeg si at Gard virkelig fortjener den muligheten i VG. All ære til VG som har greid å overtale ham.

Tryggestad sier at Steiro vil gå inn i historien som en av de virkelig betydningsfulle redaktørene i BT.

– Jeg har aldri jobbet med noen som har vært så tett på sakene som ham, små som store. Han har vært en fantastisk redaktør for journalistikken.

Tryggestad viser til at BT har opplevd stor suksess de siste årene, med priser og mye oppmerksomhet.

– Vi er utvilsomt den mest betydningsfulle redaksjonen utenfor Oslo, noe vi må satse på å videreføre. Det å være sjefredaktør i BT er jo må jo være en av de mest attraktive mediejobbene i Norge. Vi må bare håpe at vi får en så god kopi av Gard som mulig.

Les mer om Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS