VG brukte tre uker på beklagelse

Men nå får Marte Krogh beklagelse for konstruert tittel.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bare en uke inn i det nye året skapte et intervju magasinet Mamma gjorde med Marte Krogh storm. Men det var først etter at VG klippet intervjuet.

I den opprinnelige artikkelen får Krogh spørsmål om hun liker å trene. Noe hun ikke gjør. Faktisk synes hun det er jævlig, forteller hun. Krogh sier videre at altfor mange mammaer hun ser, gir opp når de får barn.

– Det tror jeg ikke er sunt. Kroppen har enda mer behov for trening når man blir eldre. Man må bare ta seg sammen.

Egen tolkning

Dette ble til tittelen «Marte Kroghs oppfordring til norske mammaer: Ta dere sammen og tren mer!» i bladet Mamma, mens VG Nett slo opp «Finansfrue Marte Krogh: Ta dere sammen og tren mer!»

VG skriver i en beklagelse i dag at tittelen gir inntrykk av at Marte Krogh har sagt det som står i tittelen.

– Hun har ikke formulert seg slik. VG beklager å ha tolket utsagnet «man må jo bare ta seg sammen» til å bety at Marte Krogh løfter en pekefinger mot andre kvinner, uten å spørre henne om det var det hun mente, heter det i beklagelsen.

Lang tid

Krogh tok kontakt med redaksjonen allerede samme dag for å gi beskjed om at hun følte seg feilsitert. Dette kom ikke på trykk i avisen neste dag, noe VG beklager.

– Jeg var i utlandet da det skjedde. 10. januar hadde vi en stor sak med hennes mann, og da burde også hennes respons vært med på det tidspunktet, sier sjefredaktør Torry Pedersen til Journalisten.

– Men hvorfor tok det tre uker fra saken ble publisert til beklagelsen ble klar?

– Fordi hun tok kontakt med meg mandag denne uken, og så måtte jeg ha to dager på å behandle saken før vi hadde møte på onsdag. Og i dag står beklagelsen.

– Dere titulerer henne som finansfrue. Hvorfor det og ikke fiolinist?

– Hun er vel finansfrue òg. Det går fram av intervjuet at hun er privilegert i forhold til mammarollen.

Powered by Labrador CMS