Adresseavisen fikk den gjeveste prisen under prisutdelingen onsdag kveld.

Adresseavisen er Årets Avis

BERGEN (Journalisten): Utkonkurrerte fjorårets vinner VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland delte ut hovedprisene onsdag kveld på vegne av Mediebedriftenes Landsforening.

Over 650 bidrag kom inn i de tre klassene avis, magasin og digital, og juryleder Trine Ohrberg-Rolfsrud syns nivået på de innsendte bidragene er skyhøyt. 

VG, Nordlys, Morgenbladet og Adresseavisen kjempet om prisen for Årets Avis.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth tok stolt imot prisen på vegne av redaksjonen. 
 
– Vi er fornøyde med oss selv på et par ting. Vi har flere abonnementer nå enn i fjor. Vi vant Skup-diplom OG er Årets Avis. Vi er sultne på mer. Så vi sees snart, sa han munternt før han gikk av scenen.

– Har stålkontroll

– Det er definitivt en av årets morsomste jobber å juryere alle disse imponerende bidragene og å se hvor mye bra som blir laget. Antallet digitale bidrag øker fra år til år, noe som innebærer at konkurransen har vært særlig tøff i disse kategoriene, sier jurylederen.

Hovedjuryen har bestått av Eivind Lid fra Institutt for Journalistikk, Ole Erik Almlid fra NHO og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra MBL.

– Årets avis har en imponerende journalistisk ambisjon og har turt å satse på komplisert digitaljournalistikk. Avisen tar sitt samfunnsoppdrag på alvor og gir rom for å jobbe med gode og langsiktige prosjekter. Det jobbes systematisk med utvikling på alle plan i mediehuset, og de kan vise til en økning i de digitale annonseinntektene på over 30 prosent. Avisen har flyttet nærmere leserne og har stålkontroll på sitt dekningsområde. De er bevisste på å bygge identitet og ikke minst trøndersk stolthet, heter det i juryens begrunnelse. 

Prisdryss for VG

VG fikk igjen prisen for Årets internasjonale avisnettsted. Mens Nordlys.no fikk den lokale versjonen av prisen. 

VG Helg stakk av med to priser onsdag kveld, både for Årets magasinforside og Årets avismagasin. Sistnevnte for fjerde året på rad. VG fikk for øvrig også prisen for Årets Nyhetssak for Nedlasterne.

Skup-vinner Dagbladet tok hjem prisen for Årets Featuresak, ikke overraskende for Våtdraktmysteriet. 

NTBs språkpris gikk til Aftenposten Junior ved Guri Leyell Skedsmo, Heidi Skarnes, Ingrid Åbergsjord og Mari Lund Wictorsen.

 

 

Powered by Labrador CMS