Fotograf Torgrim Rath Olsen ser humoren i at bildene han tok blir brukt av hans tidligere arbeidsplass. Foto: Bjørn Lockertsen

Telenor bestilte foto av tidligere Nordlys-fotograf – Nordlys brukte bildene

Reklamefotograf Torgrim Rath Olsen kaller situasjonen besynderlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Endelig blir fiber daglig kost i Oldervik, lød overskriften på Nordlys 23. september. En lang, utfyllende artikkel om bredbåndsutbyggingen i kommunen. En artikkel sterkt ønsket av både Telenor og Tromsø kommune.

Helge Nitteberg i Nordlys.

Derfor leide Telenor inn den tidligere Nordlys-fotografen Torgrim Rath Olsen fra avisens kommersielle arm Nordlys Lab. Det ble sendt ut en pressemelding fra Tromsø kommune og bildene kunne brukes fritt av pressen.

Sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys forteller at det er første gang at bildene til en tidligere Nordlys-fotograf kjøpes inn av andre og brukes i avisen. Han anerkjenner at det kan oppleves litt snålt. 

– Jeg ser det spesielle ved saken, men prinsippet er det samme som når vi benytter andre pressebilder som er til fri benyttelse, sier han. 

Det var naturlig for Nordlys å bruke bildene som kom tilsendt, da de var av god kvalitet, forteller Nitteberg. 

Les også: Etter 38 år som pressefotograf er Torgrim Rath Olsen blitt reklamefotograf

– Morsom verden

Torgrim Rath Olsen, som ikke gikk fra jobben som pressefotograf helt frivillig, kaller situasjonen besynderlig. 

– Det er meget morsomt at Nordlys brukte bildene. Morsom verden, sier han og forteller at han ser humoren i at bildene ble brukt av hans tidligere arbeidsplass.

Å jobbe i Nordlys Lab etter 38 år som pressefotograf beskriver han som rart, merkelig, spennende og utfordrende. Det oppleves annerledes å skulle selge seg selv, mener han. Han opplever at han møter mennesker og samfunnet på en helt annen måte. 

– Jeg henter jo ut egen lønn - og mange journalister sin. Det er en merkelig verden. Vi får se hvordan det går, sier han. 

To av Nordlys’ tidligere pressefotografer har fått prøve seg som innholdsprodusenter i Nordlys Lab. En av dem er Rath Olsen. Det er et forsøk på å kommersialisere fototjenestene, og er et prøveprosjekt ut året.

Powered by Labrador CMS