– Som mye annet i samfunnet har kostnadene ved å produsere papiravis økt kraftig, sier sjefredaktør Sivert Rossing.

Papiravisen

Trønder-Avisa kutter tre papirutgaver

Halverer antall dager med papiravis.

Publisert Sist oppdatert

– De siste årene har våre abonnenter vært gjennom en stor digital transformasjon. Det store flertallet av våre brukere er nå heldigitale. Derfor er det naturlig for oss å flytte mer av ressursene over til de digitale produktene, forteller sjefredaktør og konsernsjef Sivert Rossing i Trønder-Avisa til egen avis.

Med det som bakteppe følger Trønder-Avisa etter en rekke andre seksdagersaviser, og kutter antall ukedager med papirutgave til tre. Endringen skjer fra 8. april. E-avisen skal fortsatt publiseres seks ganger i uka.

– Hvis vi skulle fortsatt med seks utgivelser i uka, ville det blitt så dyrt at vi måtte kutte kraftig i innholdet. Vi har opprettholdt daglig distribusjon mye lenger enn Posten klarte, fordi det å gi nordtrønderne daglige nyheter har vært en del av vårt samfunnsoppdrag. Nå går ikke regnestykket opp lenger, sier Rossing.

Det blir ingen endring i abonnementsprisene, opplyser avisen.

– Som mye annet i samfunnet har kostnadene ved å produsere papiravis økt kraftig. Alternativet til å kutte utgivelser ville vært å øke prisen, sier Rossing.

I en kommentarartikkel i egen avis, legger Rossing til:

«Jeg har full forståelse for at digitaliseringen har gått for langt for mange. Men det hjelper ikke. Trønder-Avisa er en bedrift. Vi må forholde oss til økonomiske virkeligheter.»

Powered by Labrador CMS