Norddalen blir heldigital, og utvider redaksjonen med en journalist. Fra venstre er Ida Lindsø Tho (journalist), Reidar Kjæstad (styreleder i Nord-Gudbrandsdal Media) og Solrun S. Snilsberg (ansvarlig redaktør og daglig leder).

Legger ned papirutgaven

Lokalavisen Norddalen kutter papir og blir heldigitale.

Publisert Sist oppdatert

Norddalen dropper å utgi papirutgave fra 1. mai. Samtidig varsler avisen økt trykk på det digital og en utvidelse av redaksjonen.

– Dette er en satsing på journalistikken, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Solrun S. Snilsberg i en pressemelding.

 Lokalavisen som kommer ut på Otta, gir i dag ut én papirutgave i uka.

– Det at vi kan ansette én journalist ekstra som følge av at vi slipper kostnader knyttet til trykk og distribusjon, forteller hvor store de kostnadene er for oss. En slik satsing gir oss mulighetene til å komme tettere på leserne og lokalsamfunnene. Abonnentene våre vil få mer journalistikk for pengene, sier Snilsberg.

Journalist Ida Lindsø Tho (t.v.) og ansvarlig redaktør og daglig leder Solrun S. Snilsberg ser fram til å få med seg journalist til.

Hun forteller videre at de vil beholde et e-avis-tilbud som oppsummerer ukas nyheter.

– Dette er et offensivt grep for å beholde en slagkraftig avis. Vi legger ikke skjul på at det er et dristig valg, men vi tror timingen er riktig nå, og at flere vil komme etter oss. Det viktigste for oss er å lage god journalistikk, det får vi mulighet til nå, og derfor er dette et riktig valg, sier styreleder i Nord-Gudbrandsdal Media, Reidar Kjæstad.

Mediehuset eies 100 prosent av Gudbrandsdølen Dagningen AS.

Powered by Labrador CMS