Per Søreide Senstad og Kristine Sørheim er programledere for «Saklig».

Manifest Media

Tror på magefølelsen: – En mer ærlig måte å dekke nyhetene på

«Saklig»-programlederne er ikke redde for å innrømme at de ikke alltid har fasiten.

Publisert Sist oppdatert

I dag lanserer Manifest Media sitt nye nyhetsprogram «Saklig». 

Programledere er Kristine Sørheim og Per Søreide Senstad, som sammen med gjester skal forsøke å «finne ut hva man skal mene om dagens sak». Gjerne med utgangspunkt i egen magefølelse, skriver Manifest Media i en pressemelding.

– Da vi utviklet «Saklig», merket vi at magefølelsen ofte preger hvordan vi tenker rundt saker som dukker opp i nyhetsbildet. I stedet for å late som at disse følelsene ikke finnes, vil vi spille med åpne kort og bruke dem i møte med dagens sak, sier Senstad.

– Det føles rett og slett som en mer ærlig og spennende måte å dekke nyhetene på.

Medprogramleder Sørheim legger til:

– I dag er det sånn at hvis du synes medienes dekning av saker er litt unysgjerrige og belærende, og vil ha et alternativ, så havner man fort i en halvkonspiratorisk digital verden hvor «journalisten» ukritisk videreformidler stoff fra russiske trollfabrikker, eller sitter og trykker i seg rått kjøtt i et podkaststudio.

Hun fortsetter:

– Vi skal fortsatt holde på den grunnleggende journalistiske redeligheten og grundigheten, men også tørre å være nysgjerrige, åpne og personlige – og innrømme at vi ikke alltid har fasiten.

Programmet kommer ut to ganger i uka, tirsdag og torsdag, og vil være tilgjengelig både som podkast og på Youtube.

– Vi tror at «Saklig» kan bidra til å videreutvikle norsk journalistikk i et nytt og omskiftelig medielandskap, sier ansvarlig redaktør Magnus Engen Marsdal.

Manifest Media beskriver seg selv om en ny digital medieplattform til venstre for midten i norsk samfunnsdebatt, og som følger Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

Powered by Labrador CMS