Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 lover bedring kommende helg.

TV 2 evaluerte i fire timer dagen derpå

– Deilig å få masse kjeft, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har fått kritikk fra flere hold for sine forskjellige TV-konsepter under den første serierunden i norsk fotball 2. påskedag. Til helgen blir det endringer.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen forteller til NTB at redaksjonen har gått gjennom sendingene 2. påskedag i et fire timer langt møte.

– Vi er ikke fornøyd innholdsmessig med FotballXtra og Fotballkveld etter første runde. Vi har et betydelig forbedringspotensial, sier Hagen til NTB.

I sosiale medier var seere og andre involvert i norsk fotball ute med forskjellig kritikk til hvordan kanalen løste første dag med fotballrettighetene tilbake.

Under FotballXtra handlet kritikken blant annet om at TV 2-profilene i studio ble filmet i overkant mye framfor å vise kampene.

Daglig leder Frank Lidahl i Ranheim var ikke fornøyd med Fotballkveld, som skal oppsummere runden på de to øverste nivåene. Det ga han «terning 1»: Fokus på de i studio i en time. Hadde forventa profilbygging av andre enn programlederne, litt ‘under huden-reportasjer’, kanskje til og med fra Moss sin tilbakekomst til toppfotballen», skrev han på Twitter.

– Nesten blåst av stolene

Hagen opplyser til TV 2 at det vil bli endringer kommende serierunde.

– Vi skal vise mer bilder. Der var vi for beskjedne. FotballXtra og Fotballkveld vil få mer bilder. Det handler mer om å være skarpere på profilene og speile mer av lidenskapen blant supporterne og dyrke de journalistiske poengene, sier han.

Han og resten av laget i TV 2 har merket et stort engasjement for norsk fotball.

– Vi er nesten blåst av stolene her. Det går på interesse og ikke minst engasjement. Vi har knapt opplevd makten til tilbakemeldinger rundt innholdskonseptene. Det er deilig å få masse kjeft og vite at vi kommer til å bli enda bedre, sier han.

Han forteller at tirsdagens evalueringsmøte også gikk hett for seg.

– Det var deilig temperatur der også. Det trigges av at det er så mye engasjement. TV 2 har lenge fått mye ros for sendingene. Kanskje var vi ikke skjerpet nok inn til runde én. Jeg tror folk liker at vi fikk «to tette» og skal skikkelig «opp i ringa» til runde 2.

Stor operasjon

Rent teknisk gikk avviklingen av alle kamper og sendinger stort sett knirkefritt. Hagen er glad for å få spørsmål om det.

– Vi har 300 mennesker som er involvert fra kyst til kyst. Det er en enorm logistikk og masse teknikk. Den delen ble med få unntak levert smertefritt.

– Den delen vi var mest usikker på, overleverte vi på. Og så underleverte vi litt på innholdet, sier han.

TV 2 har rettigheter til å vise norsk fotball de seks kommende sesongen. Discovery hadde rettighetene fra 2017 til 2022.

Powered by Labrador CMS