TV 2s Jan-Henrik Børslid sier det var tilfeldig at han endte opp med å intervjue Erik Huseklepp.
TV 2s Jan-Henrik Børslid sier det var tilfeldig at han endte opp med å intervjue Erik Huseklepp.

TV 2-profilen intervjuet egen venn på direkten: – Ikke ideelt

Skal etterstrebe å unngå slike situasjoner, sier sportsredaktør.

Publisert

Under to direktesendte fotballkamper denne sesongen har TV 2-anker og reporter Jan-Henrik Børslid endt opp med å intervjue sin egen venn Erik Huseklepp, som for tiden er assistenttrener i Brann.

Situasjonen var ikke ideell, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, men mener samtidig det er vanskelig å unngå i fotball-Norge.  

– Ikke en hemmelighet

Jan-Henrik Børslid bekrefter overfor Journalisten at han har kjent Huseklepp i en årrekke, og at de har vært kompiser siden de spilte fotball sammen i Fyllingen. De har også jobbet sammen i TV 2.  

Assistenttrener i Brann, Erik Huseklepp, har tidligere jobbet i TV 2.
Assistenttrener i Brann, Erik Huseklepp, har tidligere jobbet i TV 2.

– I fotball-Norge er det mange mennesker som kjenner hverandre, og det er ikke akkurat en hemmelighet at vi er venner. Ved et enkelt Google-søk får man vite at jeg har vært i bryllupet hans, sier Børslid.

Så vidt TV 2 er bekjent har Børslid intervjuet Huseklepp på TV totalt fire ganger. 

To ganger skal det ha vært fordi Branns hovedtrener ikke møtte opp til avtalt intervju i Branns kamper mot Bodø/Glimt og Rosenborg, men sendte assistenttrener Huseklepp i stedet. 

De to andre gangene skal det ha vært et kort intervju i pausen der Huseklepp har fått enkeltspørsmål om bytter.

– Legger ikke opp til det

TV 2 har ikke lagt opp til at han skal intervjue Huseklepp, sier Børslid, som for det meste jobber som anker i studio. Det er tilfeldigheter som har gjort at han brått har måttet intervjue vennen på direkte TV, forteller han.

– Normalt er det hovedtrener som kommer, men der hadde Brann lagt opp til en annen greie. Jeg jobber jo ikke opp mot Erik Huseklepp, og det har dreid seg om åpne spørsmål, som om hva de tenker ved et spillerbytte.

Intervjusituasjonene har vært såpass rett frem at Børslid mener han ville ha stilt eksakt samme spørsmål, uavhengig av intervjuobjekt. 

Hadde det vært snakk om lengre eller dypere intervjuer ville han selvsagt følt det annerledes, sier han. 

–  TV 2 og jeg legger overhodet ikke opp til at jeg skal intervjue Erik Huseklepp eller være på Brann-treninger, og jeg er normalt ikke på indre bane. Jeg lager også programmet Fotballpunch, som går litt dypere,  og der har jeg ikke vurdert å gjøre noe med Erik, avslutter han.

 – Vanskelig å unngå

Sportsredaktør Jansen Hagen sier til Journalisten at de planlegger for at slike intervjusituasjoner ikke skal oppstå.

– Her har det likevel gjort det, med litt ulike forklaringer, men det er noe vi i fortsettelsen skal etterstrebe å unngå.

Alle intervjusituasjonene er svært korte, sier Jansen Hagen, men understreker at det ikke er ideelt at Børslid har intervjuet Huseklepp. 

– I norsk fotball er det likevel vanskelig å unngå å gjøre intervjuer med folk som har vært innom TV 2. Vi har lenge hatt en sentral rolle der spillere, trenere og eksperter har vært innom.

Når relasjonen er enda sterkere enn kollegaer er det imidlertid om å gjøre å være obs, fortsetter han.

– Men når situasjonen først har oppstått har det her blitt løst profesjonelt, sier Jansen Hagen.

Powered by Labrador CMS