TV 2-sjef Olav T. Sandnes fortalte om bemanningsmessige konsekvenser etter sparepakke.

TV 2 tilbyr gavepensjon til alle over 60 år

Sluttpakker kan også bli aktuelt, bekrefter mediehuset.

Publisert Sist oppdatert

TV 2, som tidligere i høst har gått ut med at de må spare inn 400 millioner kroner, tilbyr gavepensjon til ansatte over 60 år, skriver Kampanje.

– Noen har etterspurt og kanskje forventet et slikt tilbud. Samtidig er dette et dilemma for arbeidsgiver. Vi setter pris på kompetansen og erfaringen til de som har jobbet her lenge, og de er viktige for kontinuiteten og kulturen i TV 2, men der vi står nå er det naturlig å gi dette tilbudet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding tirsdag.

Kan bli sluttpakker

Flere tiltak skal vedtas senere i høst, og TV 2 bekrefter at også sluttpakker kan bli aktuelt.

– Som vi vet er hele den norske mediebransjen under press. Det gjelder også TV 2. Dette skyldes blant annet økte produksjonskostnader, inflasjon og en svekket norsk krone. I tillegg rammer bortfallet av momsfritaket oss hardt, sier Sandnes i meldingen.

Klubbleder Margrethe Håland Solheim sier til Journalisten at de foreløpig ikke vet hva som skal kuttes, og at en kuttplan ikke er klar,  men at de i tirsdagens allmøte ble informert om hvordan prosessen ligger an.

Får vite i november

– I løpet av november vil vi få vite hva som skal kuttes. Det nye er at det er blitt tilbudt gavepensjon til de over 60.

Det innebærer at rundt 40 personer i TV 2 har fått tilbud om gavepensjon.

– De over 60 er også folk vi trenger, som har verdifull erfaring, men det er vanskelig å kutte 400 millioner kroner uten å kutte i folk. Vi er opptatt at det skal løses frivillig, og gavepensjon er en av de frivillige alternativene sier Solheim.

Det er imidlertid mye man kan kutte i, og nå handler det om å se på måter man kan oppnå tilstrekkelige kutt, sier hun.

Powered by Labrador CMS