Det svenske journalistforbundet lanserer digitalt pressekort.

Svenskene lanserer digitalt pressekort – norske journalister må vente 

– Vi er interessert i en digital løsning, sier NJ. 

Publisert

Det svenske journalistforbundet har bestemt seg for å lansere et digitalt pressekort. Det melder forbundet selv på sine nettsider

Det digitale pressekortet skal fungere på samme måte som et fysisk pressekort, men være tilgjengelig på mobilen.

På plass i oktober 

I løpet av oktober skal løsningen være på plass, og planen er at man ved hjelp av en statlig godkjent legitimasjonstjeneste skal ha kunne pressekortet tilgjengelig på mobilen til enhver tid. 

– I dag er det medlemmer som må reise langt til nærmeste pressekortsutsteder. Det er ikke bra. Med denne løsningen kan medlemmer i stedet få et digitalt presskort med en gang, uansett hvor i Sverige man bor, sier leder i Journalistförbundet, Ulrika Hyllert, på forbundets nettsider.  

Også i Finland innførte man for noen år tilbake en løsning med digitale pressekort.  

Ingen konkrete planer

Norsk Journalistlag (NJ) har foreløpig ingen konkrete planer om å etablere en digital versjon av pressekortet, men sekretariatsleder i NJ, Hilde Tretterud, sier til Journalisten at temaet har vært oppe flere ganger.

– Vi er interessert i en digital løsning, men for å gjennomføre en slik endring må man vurdere både ressurser, og hvor hensiktsmessig det er, sier hun. 

Det må være en løsning som gjør at norske journalister rent praktisk kan kunne anvende et digitalt pressekort i situasjoner der man normalt ville ha brukt et fysisk. pressekort, sier Tretterud. 

En digital løsning for pressekort innebærer også at NJ må ta stilling til om, eller når, man eventuelt skal slutte å utstede fysiske pressekort. 

Powered by Labrador CMS