TV-forhandlinger kan føre til svarte skjermer

Om en uke utløper forhandlingsfristen for ny avtale mellom TV 2 og distributørene Canal Digital og Altibox. Forbrukerombudet krever at TV-leverandørene må endre avtalene sine.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i vinter gikk TVNorge og de andre kanalene fra Discovery Networks av luften på grunn av brudd i forhandlingene med Canal Digital. Dette kan også bli resultatet hvis ikke TV 2 blir enig med distributørene i neste uke, skriver Dagens Næringsliv.

Bedre informasjon

Det får forbrukerombud Gry Nergård til å kreve at de seks største distributørene av TV-signaler i Norge må endre kontraktsvilkårene sine. Hun ønsker ikke en lignende kundestorm som ble resultatet i TVNorge-saken.

– Vi ser at kontraktene ikke er klart nok formulert, og at forbrukerne i mange tilfeller ikke har rett til å få varsel om endringer. Vi mener det er urimelig å gjøre endringer i sammensetningen av kanalpakker eller pris uten at forbrukerne blir varslet om det, sier hun.

Nergård mener det er umulig å unngå svarte skjermer ved konflikter, men at forbrukerne har krav på bedre informasjon om sine rettigheter når slike situasjoner oppstår.

Skulle TV 2 gå i svart i neste uke kan det ramme åpningskampen i EM i fotball hvis det tar lang tid før partene kommer til enighet, men både TV 2 og Canal Digital opplyser til avisen at de har tro på en løsning før fristen.

Powered by Labrador CMS