Journalisten Firas al-Ahmad ble drept i en eksplosjon i Daraa-provinsen i Syria onsdag. Etter et tiår med opprør er provinsen igjen under presidentens regime, men spenningene fortsetter. Bildet viser protester i byen Daraa i mars 2011.

Drap på journalister: 

TV-journalist drept i eksplosjon i Syria

Firas al-Ahmad er den første journalisten som er drept i landet så langt i år. 

Publisert

Onsdag ble en reporter for syriske Sama TV, Firas al-Ahmad, drept da en veibombe eksploderte i provinsen Daraa, melder nyhetsbyrået AP

Reporteren befant seg i en bil med tre soldater fra de væpnede styrkene i Syria da bomben gikk av. De var på vei hjem fra et oppdrag ved grensen til Jordan, der syriske tropper utfører operasjoner mot narkotikasmuglere. 

Journalisten og to av soldatene døde momentant, mens en tredje soldat døde senere av skadene på sykehus. 

En kilde til det syriske nyhetsbyrået Sana fortalte at angrepet på bilen var målrettet og plantet av terrorister på en vei i området. 

Det syriske journalistlaget SJU omtaler også angrepet som målrettet. 

– Forbundet oppfordrer internasjonale og regionale presseorganisasjoner til å fordømme terrorhandlingen og sørge for at de kriminelle og deres støttespillere ikke går ustraffet, sier SJU i en uttalelse

Al Ahmad er den første journalisten som har blitt drept i Syria så langt i 2023. 

Det var i Daraa-provinsen at de første protestene mot president Bashar al-Assad brøt ut i 2011, som en del av opprørene i den arabiske våren da opposisjonen forsøkte å styrte presidenten. 

Krisen gikk raskt over til å bli en fullstendig borgerkrig. Assad har siden gjenvunnet kontrollen over det meste av Syria, også Daraa, men spenningene mellom regjeringen og opposisjonen fortsetter. 

– Mer beskyttelse er nødvendig på internasjonalt nivå for å sikre at journalister og pressearbeidere ikke blir et mål i området med væpnet konflikt, sier det internasjonale journalistforbundet IFJs visegeneralsekretær Tim Dawson i en uttalelse.

Powered by Labrador CMS