Henrikke Helland, Klubbleder i TV2 mener kanalen er på rett vei i kampen mot trakassering og overgrep i bedriften. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2 lar varslere si ifra via intranettet

Klubbleder Henrikke Helland opplever klarere fokus i TV 2. De har et tydelig varslingssystem om noen ønsker å si fra om trakassering

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld postet Aleksander Schau 24 twittermeldinger hvor han nevner flere grove overgrepssaker knyttet til medie og kulturbransjen de siste årene. I etterkant har det kommet frem at mange av sakene skjedde i TV2. 

LES OGSÅ: Noen ganger blir jeg jævla flau over å være mann

Henrikke Helland er klubbleder i TV2. Hun mener sakene Schau refererer til er blitt håndtert på en ordentlig måte. Særlig opplever hun at problematikken er blitt tatt høyst alvorlig i de senere årene. 

– Det har vært fokus på hvordan den fornærmede har opplevd situasjonen, og ikke den som har utført handlingen. Vi har fått en mye tydeligere varslingslinje, sier Helland. Blir du utsatt for noe sånt, har du ikke nødvendigvis et ønske om å dele historien med nærmeste leder, du vil si fra.

– Er varslingskanalene få, velger man ofte å la være, sier Helland. 

Anonymisert varsling

I TV2 har de nå tatt i bruk en varslingstjeneste på intranett. Helland nevner dette som et viktig verktøy i kampen mot trakassering.

– Det kan være ganske fortvilende å ikke bli hørt, men ved hjelp av denne tjenesten kan den som er rammet få en anledning til å få kommunisert riktig, også anonymt, forteller klubblederen.  

– Vi ønsker å bidra fremover ved å være en del av bransjeundersøkelsen som nå er trukket i gang. TV2 er tydelige på at de vil bidra til å få bukt på problematikken, dette er også viktig å få kommunisert internt i bedriften.

Helland gir TV2-sjef Olav Sandnes honnør fordi han har vært tydelig fra første dag om at han vil prioritere et sunt og godt arbeidsmiljø i TV2. 

Powered by Labrador CMS