Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde gjorde opp for seg etter å ha blitt stevnet av NTB. Saken fikk likevel forenklet behandling i tingretten.

Tybring-Gjedde måtte ut med 10.000 kroner for å ha brukt NTB-bilde

– Burde ha vært unødvendig å gå til retten, mener Jon Wessel-Aas. 

Publisert Sist oppdatert

Som Journalisten meldte forrige uke, gikk NTB nylig til sak mot Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde

De krevde erstatning for krenkelse av opphavsrett etter at Tybring-Gjedde hadde brukt et NTB-bilde av tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande i et innlegg på sin Facebook-side, og ikke betalt da de sendte betalingskrav.

Gjorde opp for seg

Da saken ble kjent antydet Tybring-Gjedde overfor Journalisten at han ville gjøre opp for seg, og mandag bekreftet NTB at han hadde betalt det opprinnelige kravet i tillegg til noen omkostninger. 

Dermed unngikk Tybring-Gjedde hovedforhandling i tingretten. Onsdag ble saken avgjort etter såkalt forenklet behandling.  

I dommen, som Journalisten har lest, kommer det fram at Tybring-Gjedde pålegges å betale 3725 kroner som erstatning for bruk av bildet, og 6850 kroner i omkostninger. 

– Unødvendig

Det burde ha vært unødvendig å gå til retten for å få slått fast at man ikke bare kan forsyne fritt seg av andres fotografier, skriver NTBs advokat, Jon Wessel-Aas, i en e-post til Journalisten. 

–  Men for NTB som blant annet lever av å selge rettigheter til sine bilder, og fotografene som lever å ta bildene for NTB, er det nyttig at dette gir en viktig påminnelse til folk om at det gjelder opphavsrett for bilder, også når man «finner» dem publisert på internett, skriver han. 

Saken fikk forenklet behandlet fordi Tybring-Gjedde etter stevningen besluttet å betale kravet fra NTB. 

 

Powered by Labrador CMS